Politie Groningen

Vrijdag 6 april 2007

Provincie Groningen, 06-04-2007

Groningen: verkeerscontroles leiden tot 22 boetes

Bij een verkeerscontrole op de Noorderhaven en de Aweg heeft de politie donderdagmiddag 22 bekeuringen uitgedeeld. Negentien automobilisten kregen een boete, omdat zij de autogordel niet droegen. Verder negeerde één bestuurder een geslotenverklaring, kon één automobilist het kentekenbewijs niet tonen en één bestuurster reed terwijl haar rijbewijs was verlopen. De controle duurde ruim twee uren.

Groningen: Drent aangehouden na mishandeling van portier

De politie heeft donderdagnacht op de Grote Markt een 18-jarige man uit Valthermond aangehouden voor mishandeling. Portiers van een horecagelegenheid aan de Grote Markt Zuidzijde spraken een man aan, nadat deze een klap tegen sigarettenautomaat had gegeven. Hierop bemoeide de verdachte zich met het gesprek. Volgens de portiers zou de jongeman aan één van de portiers een kopstoot gegeven. De verdachte werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: gefrustreerde valse melder aangehouden

De politie heeft donderdagnacht in de Poelestraat twee jongemannen uit Oude Pekela, respectievelijk 17 en 18 jaar, aangehouden voor het doen van een valse melding. Op de politiemeldkamer was een valse melding binnengekomen vanuit een telefooncel op de Grote Markt. Met behulp van het cameratoezicht in de binnenstad konden beide verdachten worden opgespoord. Het duo werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor werd vastgesteld dat de 18-jarige Pekelder uit frustratie naar het alarmnummer 112 had gebeld en de centralist had uitgescholden. De 17-jarige bleek niet te hebben gebeld. De verdachten mochten na verhoor het politiebureau verlaten. Tegen de 18-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Grijpskerker beledigt politieagent

De politie heeft donderdagnacht op de Grote markt een 23-jarige man uit Grijpskerk aangehouden voor belediging. De Grijpskerker beledigde zonder aanleiding een passerende politieagent. De verdachte, die zich in een groep personen bevond, werd ingerekend en meegenomen naar het politiebureau. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Foxhol: hennepkwekerij in loods

De politie heeft donderdagmiddag in een loods aan de Korte Borgweg een hennepkwekerij opgerold. In totaal werden 651 planten gevonden. Ook alle kweekapparatuur was aanwezig. De planten en de apparatuur zijn in overleg met de officier van justitie vernietigd. Onderzoek van Essent wees uit dat de stroom niet illegaal werd verkregen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van het pand en de eigenaar van de kwekerij.

Stadskanaal: vrachtwagen te zwaar beladen

De politie maakt proces-verbaal op tegen een 36-jarige
vrachtwagenchauffeur uit Musselkanaal. Hij reed op de Hoofweg in Stadskanaal en controle leverde een overbelading op van 36%. De vrachtwagen woog 50.540 kilo, terwijl 37.000 kilo is toegestaan.

Musselkanaal: rijbewijs ingevorderd van beginnend bestuurder

De politie heeft donderdagnacht op de Akade in Musselkanaal het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige man uit Ter Apel. Agenten werden aangesproken door mensen op straat dat een man en een vrouw ruzie hadden. De vrouw liep op de Akade en de man reed er in zijn auto naast. Agenten spraken de twee aan een blaastest wees uit dat hij had gedronken. Uit zijn rijbewijs bleek dat hij nog negen dagen een beginnend bestuurder is en daarom werd hij aangehouden. Op het bureau bleek dat hij ruim 0,3 promille alcohol in zijn bloed had. In 2006 was hij ook al eens aangehouden hiervoor. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eemshaven: man gewond bij bedrijfsongeval

Een 29-jarige man uit Duitsland is donderdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een bedrijfsongeval op een schip in de Eemshaven. Hij was klemgereden door een hefttruck die achteruit reed tijdens laad- en loswerkzaamheden. Hij zag het slachtoffer over het hoofd en reed hem klem. De traumaheli kwam ter plaatse en de man is met ernstig heupletsel naar het ziekenhuis gebracht. Het onderzoek is overgedragen aan de Duitse waterpolitie.

Grootegast: jonge fietser loopt beenbreuk op

Een 8-jarige fietser uit Grootegast is donderdagmiddag op de Ridderspoor gewond geraakt. Een 16-jarige bromfietser uit Gerkesklooster reed over de Ereprijs, vanuit de richting van de Weegbree. Op de kruising met de Ridderspoor sloeg hij linksaf en nam hierbij de binnenbocht. Hij hield niet genoeg rechts en botste tegen het slachtoffertje. De jonge fietser liep een beenbreuk op. Hij werd met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Slochteren: illegale plakker bekeurd

De politie heeft donderdag op de Provincialeweg N387 een 35-jarige Stadjer bekeurd voor illegaal plakken. Hij plakte posters onder het viaduct. Hij bleek niet de benodigde papieren te hebben. De posters zijn in beslag genomen.

Provincie: autogordelcontroles

De politie heeft donderdagmorgen op de Woldweg in Kropswolde een gordelcontrole gehouden. Hierbij werden circa 120 personen gecontroleerd. Vier personen kregen een bekeuring, omdat ze geen gordel droegen. Twee konden geen rijbewijs tonen en één persoon had een verkeerde kentekenplaat op de aanhangwagen bevestigd. Op de Hoofdstraat in Hoogezand werden circa 250 personen gecontroleerd. Dertien automobilisten droegen geen gordel. Eén persoon kon geen rijbewijs tonen en een ander had een ongeldig rijbewijs. Tenslotte kregen vier automobilisten op de Juffer Marthastraat in Warffum een bekeuring. Daarnaast kregen twee bestuurders een bekeuring, omdat ze hun kinderen niet in een kinderzitje hadden zitten. Hierbij is ook nog een persoon bekeurd voor het niet-handsfree bellen.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft in de provincie Groningen twee snelheidscontroles gehouden.

Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 2460, aantal overtredingen: 415, snelheidslimiet: 70 km/uur, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur.

Stadskanaal, Gedempte Vleddermond: aantal geregistreerde voertuigen: 66, aantal overtredingen: 10, snelheidslimiet: 50 km/uur, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur.

Vlagtwedde, Weenderstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 190, aantal overtredingen: 18, snelheidslimiet: 60 km/uur, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur.