BedrijfsautoRAI

Eerste MAN TGA met HydroDrive(TM) voor Duitse leger

(4/6/2007)
Het Duitse leger kan sinds kort beschikken over een MAN TGA met de revolutionaire hydrostatische voorwielaandrijving HydroDrive(TM). De nieuwe truck zal op de legerbasis in Trier worden ingezet voor het transporteren van zwaar militair materieel, zoals raketwerpers, tanks, etc.
Het voor het wagenpark verantwoordelijke legeronderdeel was na een uitgebreide rijtest met de MAN TGA 26.440 6x6H BBS onder de indruk van de veelzijdigheid en de gunstige brandstofefficiency van de nieuwe truck van MAN.

De MAN TGA met HydroDrive(TM) is berekend op transporten met een totaalgewicht van maximaal 60 ton. De HydroDrive(TM) omvat een innovatief hydraulisch systeem voor de aandrijving van de voorwielen, dat speciaal werd ontwikkeld om zowel op de openbare weg als in het terrein uit de voeten te kunnen. Daarmee kunnen chauffeurs tijdens het rijden op onverhard terrein, maar ook op hellingen en bij slechte weersomstandigheden rekenen op ondersteuning van de HydroDrive(TM). Ondanks deze bijzondere aandrijving op alle wielen onderscheidt ook deze TGA zich met zowel een lage instap als een lage schotelhoogte én door de grote stuurwielinslag een voor een terreinwaardig voertuig ongekende wendbaarheid.