Persberichten Eemland noord, 10.20 uur

Utrecht, 06-04-2007

Tweetal aangehouden

BAARN Bij de politie kwam vrijdag rond 03.30 uur de melding binnen over enkele jongens die met een spuitbus een speelhuisje bespoten. Op de kruising Eemweg/Tromplaan trof de politie twee jongens (16 en 18 jaar uit Baarn) aan die aan het signalement voldeden. Bovendien had een van hen een spuitbus in zijn hand. Zij zijn aangehouden voor vernieling.

Later volgde nog een rondgang door Baarn, waarbij een van de verdachten diverse plaatsen aanwees waar hij eerder de spuitbus ter hand had genomen. Dit betrof een elektriciteitshuisje, bankje en deur van een bejaardentehuis.

Graffitispuiters snel opgepakt

SOEST Door medewerkers van de Koninklijke Marechaussee zijn vrijdag rond 03.30 uur drie jongens (17 en 18 jaar uit Soest en een 18-jarige uit Soesterberg) aangehouden voor vernieling.

Bij de politie kwam even voor 03.30 uur de melding binnen van een mogelijke inbraak op een bouwterrein aan de Stationsweg. De drie jongens maakten een opening in een hekwerk en waren het terrein opgegaan. Zij hadden net met een spuitbus een straal verf op een roldeur aangebracht, toen de Koninklijke Marechaussee het drietal aanhield. Zij werden overgedragen aan de politie van het district Eemland noord.

Alcohol- en verkeerscontrole

LAGE VUURSCHE Door medewerkers van het politiedistrict Eemland noord is donderdag van 20.00 tot vrijdag 01.00 uur een alcohol- en verkeerscontrole gehouden op de Vuurse Steeg en Hoge Vuurseweg.

Tijdens de verkeerscontrole schreven de agenten zestien bekeuringen uit voor onder meer rijden door rood licht, niet handsfree bellen, te hoge snelheid en niet kunnen tonen van rijbewijs of kentekenbewijs. Tegelijkertijd vond een controle op het gebruik van alcohol plaats. Precies vijfhonderd blaastesten werden afgenomen. Daaruit kwam naar voren dat drie van hen teveel alcohol hadden genuttigd (280, 345 en 475 ug/l). De drie bestuurders zijn hiervoor aangehouden. Proces-verbaal is opgesteld.