Persberichten Heuvelrug, 10.15 uur

Utrecht, 06-04-2007

Beroofd van portemonnee

WIJK BIJ DUURSTEDE Bij de Hordenweg is donderdag rond 12.45 uur een 77-jarige vrouw beroofd van haar portemonnee. De vrouw werd eerst bij een supermarkt aan het Sluishoofd aangesproken door een onbekende man die met een buitenlands accent haar vroeg om geld te wisselen. Hier reageerde de vrouw niet op. Bij de Hordenweg hoorde zij dat een andere man, eveneens met buitenlands accent, haar aansprak. Hierbij komt de man tegen haar aanstaan. Nadat de vrouw hem weggeduwd had, merkte zij dat haar portemonnee weg is.

De gealarmeerde politieagenten stelden direct een onderzoek in. Daaruit kwam het signalement van het tweetal naar voren, die op de IJsselsteen waren gezien bij een auto.

Het onderzoek naar deze auto en de twee personen wordt nog voortgezet. Eventuele getuigen die nog gezien hebben dat de vrouw door (een van) de mannen benaderd is, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Ramkraak

DOORN Aan de Kampweg vond donderdag een ramkraak plaats. Rond 01.00 uur werd met een, naar later bleek, gestolen auto ingereden op een winkelpui. Direct werd de politie gealarmeerd, waarna met verschillende eenheden de omgeving afgezocht is. Dit zonder resultaat. Enkele getuigen verklaarden tegenover de politie dat zij na de klap vier personen hadden zien wegrennen. De auto, waarmee de ramkraak gepleegd werd, bleek vorige maand in Driebergen te zijn gestolen. De politie is nog bezig met het onderzoek.