Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 06-04-2007

Veelpleger

NIEUWEGEIN Een veelpleger werd op donderdagavond betrapt op weer een diefstal.

Rond 19.10 uur verliet een 38-jarige man uit Utrecht een winkel aan de Ravenswade. Daarbij ging het alarm van een beveiligingspoortje af. Twee personeelsleden spraken de man aan. Hij bleek een jas en een paar schoenen te hebben gestolen.

De verdachte werd even later aan de politie overgedragen. Hij bleek een veelpleger te zijn. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en in de loop van de avond in verzekering gesteld.

Benzine en alcohol

NIEUWEGEIN Een automobilist werd op donderdagavond 5 april aangehouden omdat hij zijn benzine niet had betaald en te veel alcohol had genuttigd.

Rond 18.15 uur zagen politiemensen een automobilist over de Laagravenseweg rijden. Zij hadden van de meldkamer vernomen dat vlak daarvoor met die auto aan de A.C. Verhoefweg in Nieuwegein was getankt. De bestuurder was vervolgens weggereden zonder te betalen.

De agenten gingen achter de auto aan en zagen dat de man naar een winkel reed en daar naar binnen gingen. De agenten wachten hem op en hielden de man, 37 jaar oud en afkomstig uit Houten, aan toen hij weer naar buiten kwam.

De Houtenaar rook erg naar de alcohol. Hij weigerde aan een ademanalyse in het politiebureau mee te werken. Tevens bleek dat zijn rijbewijs een week geleden was ingevorderd voor het rijden onder invloed van alcohol.

Tegen de hardleerse automobilist is proces-verbaal opgemaakt voor het tanken zonder te betalen, rijden onder invloed van alcohol en rijden met een ingevorderd rijbewijs.

Hennepkwekerij

IJSSELSTEIN Op donderdag 5 april werd een hennepkwekerij in een woning opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie aan het eind van de middag een onderzoek in een woning aan de Havenstraat in. Op de zolder werd een hennepkwekerij aangetroffen, waar net was geoogst. Er lagen alleen nog wat henneptoppen en resten.

De 30-jarige bewoner werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De plantpotten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.