Persberichten Rijn & Venen, 10.25 uur

Utrecht, 06-04-2007

Aanrijding door baldadigheid

MAARSSEN Een 49-jarige fietser uit Maarssen raakte op donderdagavond 5 april gewond bij een aanrijding.

Rond 20.00 uur fietsten drie jongens, allen 12 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, naast elkaar over het fietspad van Verbindingsweg ter hoogte van het Antilopenspoor, komende uit de richting van Maarssendorp. Zij werden van achteren genaderd door de 49-jarige fietser. De man belde dat hij er langs wilde. De jongen die het meest links fietste keek achterom, ging naar rechts, maar uit baldadigheid stuurde hij nog een keer naar links. Daarbij had hij de snelheid van de man verkeerd ingeschat, waardoor de man tegen hem opbotste en ten val kwam.

De man liep hoofdletsel op en vermoedelijk was zijn schouder uit de kom. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis in Utrecht gebracht. Van de drie jongens is een verklaring opgenomen. De jongen die het ongeval veroorzaakte, was erg overstuur en had heel veel spijt van zijn als grapje bedoelde actie.

(On)tevreden

VINKEVEEN Een verkeerscontrole op donderdagmiddag 5 april leverde veel tevreden, maar ook ontevreden gezichten op.

Aan het eind van de middag werd gecontroleerd op de naleving van de geslotenverklaring op de Groenlandsekade. Resultaat: 32 ontevreden gezichten van bekeurde sluipende automobilisten en veel tevreden gezichten van bewoners.

Steiger aangevaren

VINKEVEEN Een schipper heeft op donderdag 5 april een steiger kapot gevaren. Hij bleek niet geheel nuchter.

Rond 11.00 uur kreeg de politie de melding van een bewoner dat een sleepboot een steiger annex beschoeiing aan de achterzijde van een woning aan de Groenlandsekade had aangevaren, waardoor deze behoorlijk was beschadigd. Vervolgens was de boot doorgevaren

Door meerdere politie-eenheden, waaronder het KLPD te water, werd naar de boot uitgekeken. De boot en schipper werden aangetroffen in de buurt van een jachthaven aan de Baambrugse Zuwe. Het vaartuig dobberde midden op het water en de schipper zat voorovergebogen in de stuurhut en was ogenschijnlijk in diepe slaap. Met de nodige moeite kregen politiemensen hem wakker. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Amsterdammer 725 ug/l, meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij verklaarde bereid te zijn de schade aan de beschoeiing en steiger te vergoeden.

Fietser overreden, automobilist rijdt door

OUDEWATER Een 15-jarige fietser uit Oudewater werd op donderdag 5 april overreden. De automobilist reed door.

Rond 16.00 uur reed de jongen met zijn fiets over de Waardsedijk, komende uit de richting van Montfoort en gaande in de richting van Oudewater. Bij een bocht naar rechts werd hij ingehaald door een grijze c.q. antracietkleurige terreinwagen met daarachter een twee-assige aanhangwagen met daarop hooibalen/kuilgras omwikkeld met zwart plastic.

Door nog onbekende oorzaak kwam de jongen ten val en werd vervolgens ter hoogte van zijn onderrug / bovenbenen overreden door de aanhangwagen. De bestuurder van de terreinauto stopte enkele tientallen meters verderop, maar reed vervolgens door zonder het slachtoffer hulp te verlenen. Het slachtoffer is met pijn aan zijn hoofd en stuitbeen per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Getuigen van het ongeval of mensen die weten wie op die donderdagmiddag 5 april met een dergelijke combinatie: een grijze c.q. antracietkleurige terreinwagen met een twee-assige aanhangwagen, op of in de buurt van de Waardsedijk in Oudewater heeft gereden, wordt verzocht contact op te nemen met d politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.