Politie Haaglanden

persberichten 6 april

Haaglanden, 06-04-2007

Bromfietsster gewond na aanrijding
Den Haag - Een 47-jarige bromfietsster uit Den Haag raakte donderdag 5 april om 09.20 uur lichtgewond na een aanrijding op de Leyweg. De vrouw wilde rechtdoor rijden over de kruising met de parallelbaan van de Leyweg, in de richting van de Erasmusweg. Van rechts over de parallelbaan kwam een 53-jarige automobilist uit Den Haag. Hij zag de bromfietsster niet op tijd en kwam met haar in botsing. De ambulance vervoerde de vrouw met wonden op haar kin en elleboog en verschillende kneuzingen naar het ziekenhuis.

Over twee rijbanen over de A4
Den Haag - Een politieagent in vrije tijd zag donderdag 5 april rond 23.10 uur een auto slingerend over beide banen van de A4 rijden. Hij gaf dit door aan de meldkamer en bleef de auto volgen. Op De la Reyweg hielden politieagenten de auto staande en lieten de 29-jarige bestuurster uit Bleiswijk blazen, met als resultaat 540 ugl. De vrouw krijgt een proces-verbaal.

Oploop op Wenckebachstraat
Den Haag - De politie heeft donderdag 5 april rond 21.50 uur drie arrestaties moeten verrichten bij een oploopje op de Wenckebachstraat. Naar aanleiding van het verbod op samenscholing zeiden agenten tegen een groep van ongeveer 10-15 personen dat ze zich moesten verspreiden. Een 18-jarige Hagenaar werd aangehouden omdat hij geen legitimatie kon tonen. Een aantal meiden belemmerden de agenten bij deze aanhouding, waarop een 38-jarige Hagenaar zich ermee bemoeide. Na herhaaldelijk tegen de man gezegd te hebben dat hij weg moest gaan, hielden agenten deze man ook aan. Een 19-jarige Hagenaar die ook niet de aanwijzingen van de agenten opvolgde werd ook aangehouden.

Burenruzie
Den Haag - Ruziënde buren belden donderdag 5 april rond 23.35 uur de politie. Over en weer zouden bedreigingen zijn geuit. De agenten die reageerden op de melding ontdekten dat één van de betrokkenen gesignaleerd staat voor nog 72 dagen uit te zitten hechtenis. Ze hielden daarop de 25-jarige Hagenaar aan.

Vernieler dankzij camerabeelden aangehouden
Den Haag Personeel van het cameratoezicht van Politie Haaglanden zag vrijdagochtend 6 april om 03.00 uur dat een man in de Grote Marktstraat enkele planten uit een plantenbak trok. Zij waarschuwden direct surveillerende agenten die de man wisten te traceren.O p het moment dat hij zijn blaas ledigde tegen een etalageruit werd hij aangehouden. Met twee bekeuringen op zak werd de 21-jarige inwoner uit Sassenheim later in de nacht weer in vrijheid gesteld.

Zakkenroller betrapt
Den Haag Een 19-jarige Hagenaar werd donderdag 5 april om 11.20 uur in een horecagelegenheid aan de Vlamingstraat aangehouden. De man werd betrapt op het moment dat hij iets uit de jaszak van een 39-jarige Hagenaar wilde wegnemen. De man werd voor nader onderzoek ingesloten.

Agressieve verdachte aangehouden
Den Haag Vijf agenten waren nodig om een 34-jarige Hagenaar in bedwang te houden. De man bedreigde donderdag 5 april om 19.00 uur enkele personen in een winkelfiliaal aan de Grote Marktstraat. Met de nodigde moeite wisten agenten de man te overmeesteren en werd hij voor nader onderzoek ingesloten. De Officier van Justitie besliste dat de verdachte vandaag wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Veelpleger aangehouden
Den Haag Een 47-jarige Hagenaar werd donderdag 5 april om 20.00 uur betrapt op het moment dat hij een winkeldiefstal pleegde bij een winkelfiliaal aan de Wagenstraat. Aangezien de man als veelpleger geregistreerd staat wordt hij vandaag 6 april geleid voor de rechter-commissaris.

Drugsdealer aangehouden
Den Haag Een 21-jarige Hagenaar werd donderdag 5 april om 21.45 uur aangehouden op de Kaapstraat. De man had een hoeveelheid drugs op zak die hij kennelijk trachtte te verhandelen. De man werd voor nader onderzoek ingesloten.

Hoge nood
Den Haag Agenten moesten donderdag 5 april om 18.00 uur twee jongeren (9 jaar) vermanend toespreken. Zij zagen de twee jongetjes bij een surveillancewagen staan die achter het bureau aan de Heemstraat geparkeerd stond. Toen de agenten naderbij kwamen bleek dat de jongens niet naar de auto keken maar ertegen aan urineerde. Na een vermanend gesprek werden de kinderen overgedragen aan hun ouders.

Ronkende Jeep
Den Haag Surveillerende politieagenten zagenvrijdagochtend 6 april om
01.40 uur op de Waalsdorperweg een ronkende Jeep tegen een geparkeerde personenauto staan. De motor draaide nog en in de auto zat een hond. De bestuurder was in geen velden of wegen te bekennen. Op het moment dat de auto in de takels hing verscheen de 31-jarige eigenaar die verklaarde dat het zijn auto was. Aangezien de man onder invloed verkeerde werd hij direct aangehouden. Hij blies 655 ugl en zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. De man mocht later met zijn hond lopend naar huis.

Verdachte steekincident aangehouden
Den Haag Een 36-jarige Hagenaar werd donderdag 5 april om 10.00 uur aangehouden in een pand nabij de Van Bylandstraat. De man had kort ervoor ruzie gekregen met een 60-jarige Hagenaar en gebruikte daarbij een mes. Het slachtoffer raakte gewond aan beide handen. De verdachte wordt dinsdag 10 april voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Beginnend bestuurder in de fout
Wassenaar Agenten hielden vrijdag 6 april om kort na middernacht een 20-jarige automobiliste uit Wassenaar op de Wiegmanweg aan. De vrouw blies als beginnend bestuurder 150 ugl en kreeg een proces-verbaal.

Veelpleger aangehouden
Leidschendam Een 52-jarige vrouw werd donderdag 5 april om 14.50 uur aangehouden in het winkelcentrum Leidsenhage. De vrouw die als veelpleger geregistreerd staat, overtrad een collectief winkelverbod. Zij werd herkend door de beveiliging en direct aangehouden. Met een proces-verbaal op zak werd de vrouw weer in vrijheid gesteld.

Bouwvakker overmeestert dief
Rijswijk Kordaat optreden van een bouwvakker heeftervoor gezorgd dat de vakantie van een Rijswijkse familie niet reeds op voorhand in het water viel.
De bouwvakker reageerde donderdag 5 april om 11.30 uur op het hulpgeroep van een 55-jarige vrouw die zag dat een man er vandoor ging met een tasje waarin paspoorten, passen en een geldbedrag zaten. De vrouw had dit tasje kort ervoor in de auto gelegd. Deze stond gepakt en gezakt klaar voor de vakantie. De bouwvakker zette de achtervolging in en wist de verdachte, een 36-jarige man uit Zuidlaren, te stoppen en te overmeesteren. De man is aangehouden op verdenking van diefstal en van bedreiging van de vrouw.

Alcomobilisten aangehouden
Rijswijk Twee mannen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden omdat zij hun auto bestuurden onder invloed van alcohol. Een 36-jarige Hagenaar werd op de Van Vredenburchweg in Rijswijk staande gehouden omdat hij te snel had gereden. Bij een blaastest bleek dat hij ook teveel had gedronken. Op de Vrijenbanselaan werd een 23-jarige Rotterdammer eveneens betrapt op dronken rijden. Hij bleek bovendien nog een vonnis open te hebben staan.

Noodverordening op Zwetkade Zuid
Den Hoorn - De burgemeester van Midden-Delfland heeft het gebied rondom de Zwetkade Zuid waar 4 april een grote brand een bloembollenbedrijf verwoestte aangewezen als gebied waar een noodverordening van toepassing is. De politie heeft sindsdien al vijf processen-verbaal uitgeschreven aan ramptoeristen die het terrein onbevoegd betraden. De noodverordening blijft het paasweekeinde nog van kracht.

Minderjarige winkeldieven
Westland Bij een bouw- en tuinmarkt aan de s Gravenzandseweg in Wateringen (Westland) zijn donderdag 5 april twee minderjarige jongens aangehouden op verdenking van het stelen van een paar spuitbussen. Personeel betrapte het duo (beiden 16 jaar) op heterdaad bij een poging de spuitbussen met een totale waarde van ruim 200 euro te ontvreemden.

Mishandeling bij verkeersruzie
Delft Een 27-jarige Delftenaar is door donderdag 5 april om 09.00 uur de politie aangehouden op verdenking van mishandeling van een 24-jarige plaatsgenoot. Dit zou donderdag 5 april zijn gebeurd toen beide mannen op de Oude Delft ruzie met elkaar kregen. De verdachte ergerde zich er, volgens eigen zeggen, aan dat het slachtoffer met zijn auto het verkeer hinderde. Toen hij hem hierop aansprak, kregen zij ruzie. Hierbij kreeg het slachtoffer een vuistslag op zijn slaap. De verdachte bleek al eerder te zijn aangehouden voor mishandeling.

Auto ontvreemd bij proefrit
Delft - Een 40-jarige Delftenaar is donderdag 5 april om 13.30 uur zijn BMW Cabrio kwijtgeraakt bij een proefrit. De man had nota bene zijn zoon meegestuurd toen een potentiële koper de auto uitgebreid had bekeken en een proefritje wilde maken. Halverwege het ritje wilde de man de auto op een parkeerplaats nogmaals controleren. Omdat hij toen telefoon kreeg, hield de zoon enige afstand. Hierop stapte de dader snel in de auto en reed weg richting Schiedam.
De politiekorpsen van Haaglanden, Rotterdam-Rijnmond en het KLPD hebben nog uitgekeken naar de auto, maar hem niet aangetroffen. De auto had overigens te koop gestaan op de internetsite Marktplaats.nl.

Zakken gerold in Delft
Delft Zakkenrollers zijn donderdag 5 april overdag actief geweest in Delft. Een 76-jarige vrouw uit Schiedam werd slachtoffer in een groothandel aan de Schieweg, een 57-jarige vrouw uit Barendrecht raakte op het Stationsplein kentekenpapieren, legitimatie en rijbewijs kwijt en 77-jarige vrouw uit Delft werd op de markt beroofd van haar portemonnee. In de portemonnee zat haar pinpas. Voordat zij deze kon blokkeren bleek er 900 euro te zijn gepind.
De daders zijn professioneel te werk gegaan want alle drie de vrouwen merkten pas naderhand op dat zij waren beroofd van hun eigendommen.

Caissière voorkomt fraude
Delft - Door de oplettendheid van een caissière op donderdag 5 april om 14.30 uur is het twee mannen niet gelukt om met een valse creditcard een laptop te kopen bij een elektronicawinkel aan het Bastiaansplein in Delft. Toen de mannen de laptop kwamen afrekenen herinnerde de caissière zich dat zij was gewaarschuwd voor een bepaald soort creditcards. Er is in meerdere plaatsen en bij meerdere vestigingen van het bedrijf getracht aankopen te doen met deze creditcards. Toen zij ging overleggen met de chef, kregen de mannen argwaan en liepen zonder laptop de winkel uit.

Winkelpersoneel pakt dief
Delft Personeel van een supermarkt aan het Bastiaansplein heeft donderdagavond 5 april om 20.30 uur een agressieve winkeldief overmeesterd en aan de politie overgedragen. De 47-jarige verdachte werd betrapt toen hij een aantal flessen alcohol probeerde te stelen. Hierop bedreigde hij het personeel met een mes. Zij wisten hem echter te overmeesteren.

Biker pakt vluchtende automobilist
Delft Een Delftse politie-biker heeft donderdag 5 april om 21.45 uur na een korte achtervolging en met hulp van motorrijders een 22-jarige automobilist weten aan te houden die er bij een verkeerscontrole vandoor was gegaan. De man reed rond in een auto waarvan de kentekenpapieren sinds eind vorig jaar waren ingevorderd. De biker zag de auto voor het stoplicht staan wachten. Toen hij de bestuurder, een 22-jarige man uit Midden Delfland, om zijn rijbewijs en kentekenpapieren vroeg, ging deze er vandoor. Tijdens de achtervolging vroeg de biker per mobilofoon zijn motorcollegas om hulp. Op de Hof van Delftlaan kon de man tot stoppen worden gedwongen. Het voertuig is in beslag genomen. De man blijkt al meerdere keren aangehouden te zijn voor hetzelfde feit.

Autodieven aangehouden
Zoetermeer/Pijnacker - Na melding van een inbraak in een kantoorpand aan de Zilverstraat in Zoetermeer zagen agenten op 6 april rond 03.00 uur een verdachte auto wegrijden. De bestuurder negeerde het stopteken van de politie en reed met hoge snelheid door. Agenten achtervolgden de auto die met snelheden oplopend tot 80 km/uur door woonwijken reed. Op het Hofzicht in Pijnacker stopte de auto en vluchtten de verdachten in verschillende richtingen weg. Daarop zette de politie honden in om de verdachten te lokaliseren. Diensthond Hirna vond een 41-jarige man uit Sliedrecht verstopt in een nabijgelegen achtertuin. De tweede verdachte, een 67-jarige man uit Zwijndrecht, werd ook in een tuin aangehouden. De auto bleek van diefstal afkomstig.

Doorrijden na schade
Zoetermeer - Een 34-jarige man uit Zoetermeer reed 6 april om 01.35 uur door nadat hij een aanrijding met alleen materiële schade op de Biggenweide had veroorzaakt. Agenten zagen hem even later rijden en hielden hem aan naar aanleiding van het resultaat van een blaastest. De man had veel te veel gedronken (870 ugl) en krijgt een proces-verbaal.