Gemeente Bladel


Inspraakprocedure Herontwikkeling Nassauplein te Bladel

Bouwplan voor 14 appartementen op de locatie van de voormalige Jumbo, inclusief herontwikkelingsmogelijkheden op de hoek Margrietlaan-Nassauplein en mogelijkheden om de overige commerciële ruimtes op de begane grond te veranderen in woningen.

In het kader van de pilot `Wonen in Bladel" spant de gemeente zich extra in om binnen het bestaande gebied te zoeken naar woningbouwontwikkelingen. Belangrijk is dat door de pilot ook mogelijkheden ontstaan om tot haalbare plannen te komen op herstructureringslocaties. Zo zijn o.a. het terrein van de voormalige LTS, het voormalige ROC en de flats aan de Antoon Coolenlaan herontwikkeld. Over de plannen voor het Nassauplein heeft in de afgelopen maanden twee keer met de directe buurt overleg plaatsgevonden. Naar aanleiding daarvan is het plan aangepast.

Bouwplan

Het project van projectontwikkelaar Hilva VAC B.V. voorziet in de bouw van 14 appartementen in 4 bouwlagen op de plek van de voormalige Jumbo. Daarnaast heeft het gemeentebestuur de maximale ontwikkelingsmogelijkheden voor de rest van het complex vastgelegd. Op deze wijze wordt rekening gehouden met de totale ruimtelijke consequenties voor de omgeving. Dit betekent dat de voormalige bloemenwinkel aan de zijde van de Margrietlaan
herontwikkelingsmogelijkheden krijgt voor maximaal 3 bouwlagen. De overige eigenaren van de bestaande commerciële ruimtes op de begane grond krijgen de mogelijkheid hun pand om te vormen tot woning. Als eerste zal het gedeelte aan de zijde van Jumbo worden aangepakt. De te bouwen woningen zijn in eerste instantie bedoeld voor starters.

Inspraakmogelijkheden

Het gemeentebestuur is voornemens om met gebruikmaking van de in artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening toegekende vrijstellingsbevoegdheid aan dit project mee te werken. Alvorens hiervoor de formele procedure te starten, wil het gemeentebestuur iedereen de gelegenheid geven om op dit plan in te spreken. Voor dit project is een ruimtelijke onderbouwing op hoofdlijnen vervaardigd. Ook zijn er ontwerpbouwtekeningen met foto-impressies voorhanden. Deze stukken liggen ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeenthuis. U kunt ze ook bekijken op de website van de gemeente Bladel: www.bladel.nl. Kijk hiervoor onder Plannen en Projecten/Pilot Wonen in Bladel. Van 10 april tot en met 21 mei 2007 kan iedereen een schriftelijke inspraakreactie kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 5531 AA Bladel . Ook bestaat de mogelijkheid om een mondelinge inspraakreactie te geven bij de Centrale Balie. Degenen die een inspraakreactie indienen, krijgen hierover een gemotiveerd standpunt van het gemeentebestuur.

Informatie

Voor nadere informatie over de voorgenomen plannen kunt u terecht bij de heer B. van Gerwen (tel. 361687) of de heer C. van Hintum (tel. 361691) van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu.


---