Gemeente Bladel


Inspraakprocedure `Visie Bladel Zuid'

Een visie op de ruimtelijke ontwikkeling op de lange termijn voor de omgeving van het sportpark

De gemeente Bladel zoekt naar een toekomstige invulling voor het gebied dat wordt omzoomd door de Provincialeweg N284, de Bossingel/Tipmast, de rand van het trimbos en bedrijventerrein De Sleutel. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders voor dit gebied een conceptvisie, genaamd `Visie Bladel Zuid', voorbereid. Aanleiding hiervoor is een herontwikkeling van zwembad De Smagtenbocht. De ontwikkelingsmogelijkheden op het perceel bij het zwembad moeten passen in de directe omgeving. De begrenzing van het gebied is gekozen op basis van het feit dat het omliggende gebied al ontwikkeld is: aan de westzijde ligt het bedrijventerrein en aan het gebied aan de zuid- en oostzijde ligt op basis van het reconstructieplan het intensief recreatief te ontwikkelen gebied.

Opbouw visie

Eerst worden de kwaliteiten en belemmeringen van het gebied en de directe omgeving in kaart gebracht. Hieruit volgt een aantal sterke en zwakke punten van waaruit een visie op het gebied is ontwikkeld. Door het globale karakter, zonder tijdsplanning, is niet gekeken naar de financiële uitvoerbaarheid. Deze wordt pas relevant als concrete plannen worden uitgewerkt.

De belangrijkste onderdelen van de visie op de lange termijn


- Er wordt vooral ingestoken op dagrecreatieve ontwikkelingen;


- De meest intensieve ontwikkelingsmogelijkheden liggen aan de noordzijde (omgeving zwembad) met een directe ontsluiting richting kruising met Provincialeweg N284-Bredasebaan;


- Verder richting het zuiden steeds extensievere ontwikkelingsmogelijkheden met zo min mogelijk bebouwing en met behoud van bestaande kwaliteiten, waarbij aandacht nodig is voor de overgang naar de natuur;


- Bestaande rechten worden gerespecteerd;


- Geen (grootschalige) conferentie- en hotelvoorzieningen;


- Langzaamverkeerstunnel onder Provincialeweg N284 door;


- Ontsluiting via bestaande wegenstructuren;


- Geen woningbouwontwikkelingen behalve eventueel noodzakelijke bedrijfswoningen;


- Mogelijkheid voor achteruitrit voor autoverkeer (woon-werkverkeer) van WVK-personeel via de Leemskuilen.

Inspraakmogelijkheden

Voordat de visie door de gemeenteraad wordt vastgesteld, wil het college van burgemeester en wethouders iedereen de gelegenheid geven om hierop in te spreken. Het concept van de `Visie Bladel Zuid' kan tijdens openingstijden worden ingezien bij de Centrale Balie in het gemeenthuis van 10 april tot en met 21 mei 2007. De visie vindt u ook op de website van de gemeente Bladel: www.bladel.nl. Zie hiervoor onder Bouwen en Wonen/Beleidsnota's.

Gedurende genoemde termijn kan iedereen een schriftelijke inspraakreactie kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 5530 AA Bladel. Ook bestaat de mogelijkheid om een mondelinge inspraakreactie te geven bij de Centrale Balie. Alle reacties worden door het college van burgemeester en wethouders beoordeeld. Degenen die een inspraakreactie indienen krijgen hierover een gemotiveerd standpunt van het college. De visie wordt vervolgens ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

Informatie

Voor nadere informatie kunt u terecht bij de heer B. van Gerwen (tel. 361687) of de heer C. van Hintum (tel. 361691) van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu.
---