06.04.2007 / 10:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vereniging eigen huis

Vereniging eigen huis

http://www.eigenhuis.nl

Prijsvraag Eigen Huis: kies het beste plan voor koopstarters

Amersfoort, 6 april 2007

Op www.eigenhuis.nl staan drie genomineerde inzendingen die in aanmerking komen voor de Van Herwijnenprijs 2007 van Vereniging Eigen Huis. 'Bedenk een briljant plan waardoor starters meer kans krijgen op een eigen huis', zo luidde de opdracht aan de deelnemers. De vereniging ontving ruim 400 inzendingen.

De ingezonden plannen werden beoordeeld door een jury die bestaat uit de voorzitters van vier politieke jongerenorganisaties. Harry van der Molen (CDJA), Peter Scheffer (JS in de PvdA), Renske Leijten (Rood) en Sabine Koebrugge (JOVD) selecteerden samen met juryvoorzitter Henny van Herwijnen, oud-directeur van Vereniging Eigen Huis, de in hun ogen beste plannen. Daarnaast kregen twee inzendingen, die een nominatie voor de hoofdprijs net mis liepen, een eervolle vermelding. De jury was unaniem in haar keuze.

De drie genomineerden zijn:

1. 'Groeien in je eigen huis' van Karin Haselhoff;
sparen via de huur voor de aankoop van je huurwoning.

2. 'Van huur naar koop met korting' van Michel de Vocht; elk jaar een van tevoren vastgesteld percentage korting.
3. 'Samen kopen, alleen wonen' van Sabine Koopman;
een digitaal netwerk waar starters zich verenigen, samen een huis kopen, opknappen en daarna splitsen. Via het netwerk kunnen hebben zij toegang tot professionele begeleiding door een notaris, aannemer, architect of makelaar.

Bepaal de winnaar en maak ook kans op een prijs
Op de website van Vereniging Eigen Huis presenteren de drie genomineerden zelf hun plan. Beoordeel ze zelf en geef voor 1 mei je stem aan het plan waarvan je vindt dat het echt een bijdrage kan leveren aan het vergroten van de kansen van de starters op een eerste eigen koopwoning. Door te stemmen maak je bovendien kans op één van de tien cadeaupassen van IKEA ter waarde van vijftig euro. Iedereen kan éénmaal stemmen, zowel leden als niet-leden van Vereniging Eigen Huis.

Alles over de Van Herwijnenprijs 2007 staat op www.eigenhuis.nl/prijsvraag


Noot voor de redactie,