Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 6 april

* POLITIE HOUDT JONGENS NA MISHANDELING AAN

HELLEVOETSLUIS - Politiepersoneel van het district De Eilanden hield donderdagmiddag drie minderjarige jongens aan na een mishandeling op de Jan Blankenstraat. Het drietal, jongens van 15 jaar oud uit Hellevoetsluis, wordt ervan verdacht een leeftijdsgenootje uit Hellevoetsluis te hebben geslagen. Het slachtoffertje liep hierbij kneuzingen in zijn gezicht op. Na de melding van de mishandeling stelde de politie direct een onderzoek in waarbij de drie knapen werden aangehouden. Twee van hen werden na opgemaakt proces-verbaal heengezonden, de derde werd in verzekering gesteld.


* POLITIE HOUDT JONGENS AAN NA MELDING VUURWAPEN

SPIJKENISSE - Vier minderjarige jongens, uit Rotterdam en Spijkenisse van 14 en 16 jaar oud, zijn donderdagmiddag aangehouden na een melding over een vuurwapen. Rond het middaguur meldde een getuige dat op de Valkhoek een groep jongens liep met een vuurwapen. De politie stelde meteen een onderzoek in en trof de jongens aan. Zij waren in het bezit van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en werden aangehouden. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau, waar ze werden ingesloten. Hun ouders zijn in kennis gesteld.


* POLITIE HOUDT JONGEN NA MISHANDELING AAN

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel van het district Oost hield donderdagavond een 16-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel aan voor mishandeling. Hij wordt ervan verdacht een leeftijdsgenoot uit Capelle aan den IJssel te hebben mishandeld op het Reviusrondeel. Omstreeks elf uur kreeg de politie de melding dat de jongen door een groep was geslagen en dat zijn fiets in de sloot was gegooid. Na een onderzoek in de omgeving werd de verdachte aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau. Bij het fouilleren werden enkele tientallen xtc-pillen aangetroffen. Hij is ingesloten. Zijn ouders zijn in kennis gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de andere verdachten.


* AANRIJDING MET LETSEL
BARENDRECHT- Op de Leedeweg ontstond donderdagochtend een aanrijding waarbij meerdere auto's betrokken waren. Rond half acht haalde een 25-jarige automobilist uit Oud-Beijerland de auto voor hem, bestuurd door een 56-jarige man uit Putte, in. Hij reed waarschijnlijk met zijn auto tegen de andere auto aan en beide mannen verloren de macht over het stuur. De man uit Oud-Beijerland botste met zijn auto tegen een paal vervolgens tegen een boom en belandde in een sloot. De automobilist kon zelf uit de auto komen en werd ter controle overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis. De Puttenaar kwam op de rijbaan voor tegemoet komend verkeer en botste frontaal op een auto bestuurd door een 50-jarige man uit Barendrecht. De man uit Putte en de Barendrechter werden door brandweermensen uit hun auto's bevrijd. De 56-jarige automobilist is met een gebroken onderarm en een lichte hersenschudding naar het MCRZ, locatie Zuider gebracht. De 50-jarige Barendrechter is met diverse breuken en een hoofdwond naar het Erasmus MC overgebracht. De man uit Oud-Beijerland is nadat hij uit het ziekenhuis werd ontslagen, aangehouden en naast het feit dat hij een proces-verbaal kreeg uitgeschreven, werd zijn rijbewijs ingevorderd. De Technische Ongevallen Dienst doet verder onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding. De auto's van alle betrokkenen zijn weggetakeld, de weg is vanwege werkzaamheden enkele uren volledig gestremd geweest.