Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 april 2007

Man rijdt met auto in de sloot

De Lutte

Op donderdag 5 april vond omstreeks 11.00 uur een verkeersongeval plaats op de Denekamperstraat in De Lutte. Een 78-jarige automobilist uit De Lutte reed vanaf een uitrit genoemde weg op om links af te slaan in de richting Oldenzaal. Nadat hij een vrachtwagen vanuit de richting Oldenzaal voor liet gaan, reed hij de rijbaan op en kwam daar in aanrijding met een achter de vrachtwagen rijdende 83-jarige Oldenzaler. Na de aanrijding heeft de 83-jarige mogelijk een stuurcorrectie gemaakt, waarbij zijn auto naar rechts uitbrak, over de kop sloeg en vervolgens in de sloot tot stilstand kwam. De 83-jarige raakte bekneld in zijn voertuig en is door de brandweer bevrijd. Daarna is hij met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. (07-043976)

Met 105 kilometer per uur door bebouwde kom

Markelo

Op donderdagochtend 5 april heeft de politie een 23-jarige automobilist uit Diepenheim bekeurd voor te hard rijden op de Stationsweg in Markelo. De agenten volgden de automobilist al een tijdje omdat zijn rijgedrag de aandacht trok. Toen de 23-jarige op de Stationsweg de bebouwde kom in reed, reed hij nog steeds 105 kilometer per uur daar waar 50 is toegestaan. Op de Hoofdstraat kon de politie de automobilist, die beginnend bestuurder is, laten stoppen. Het rijbewijs van de 23-jarige werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-043881)

Winkeldief aangehouden

Almelo

In een winkel aan de Rosa Luxemburgstraat in Almelo is op donderdag 5 april omstreeks 13.30 uur een 38-jarige man uit Almelo aangehouden wegens diefstal. Winkelpersoneel had de man betrapt op het stelen van goederen uit de winkel en alarmeerden de politie. De agenten hielden de man aan en brachten hem over naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld.In afwachting van een beslissing van justitie wordt de Almeloër opgesloten. De 38-jarige is veelpleger en bleek nog een taakstraf open te hebben staan. (07-044078)

Bedreiging met mes

Hengelo

Aan de Beekstraat in Hengelo zijn op donderdag 5 april omstreeks 23.00 uur een 15 en een 17-jarige Hengeloër aangehouden voor bedreiging, mishandeling en openlijke geweldpleging. De 17-jarige had voor een horecapand aan de Beekstraat ruzie gekregen met een onbekend gebleven persoon. Een 34-jarige portier van het horecapand wilde tussenbeide komen toen hij ineens door de 17-jarige bedreigd werd met een mes. Een 15- jarige Hengeloer, die het voor zijn maatje op wilde nemen sloeg de portier. De politie heeft beiden aangehouden en in het bureau opgesloten. In afwachting van een beslissing van justitie zijn de twee in verzekering gesteld. (07-044370)

Rijden met drank op

Goor

Aan de Deldensestraat in Goor is vrijdag 6 april omstreeks 05.00 uur een 43-jarige man uit Goor aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De agenten hielden de 43-jarige aan en brachten hem over naar het bureau waar hij 1,40 promille op de ademanalyse blies. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-044427)

Belediging

Enschede

Twee politieagenten waren op vrijdag 6 april om 04.15 uur getuige van een schermutseling op de Oude Markt in Enschede. Twee taxichauffeurs veroorzaakten een opstopping en geen van beide wilde voor de ander wijken. Een opstopping van auto's en geclaxonneer was het gevolg. De agenten spraken de beide chauffeurs aan en liet een van hen achteruit rijden. Een inzittende passagier, een 52-jarige Enschedeër was het hier niet mee eens. De man begon te schreeuwen en maakte obscene handgebaren naar de agenten. Daarop hielde zij de 52-jarige man aan wegens belediging. De verdachte is voor verhoor opgesloten. (07-044419)

Nancy Hanterink en Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --