Leger des Heils

Samenwerking ReShare Leger des Heils en Het GOED

04/06/2007
Het GOED en ReShare Leger des Heils hebben de intentie uitgesproken om met ingang van dit jaar samen te werken op het gebied van inzameling, levering en afname van textiel, werkgelegenheid en kringloopactiviteiten.

Om elkaar en elkaars diensten te versterken hebben ReShare en Het GOED besloten samen te werken. ReShare en Het GOED denken elkaar goed te kunnen aanvullen op gebied van inzameling van textiel via textielcontainers en huis-aan-huis inzameling, de levering en afname van het ingezamelde textiel, werkgelegenheid in de vorm van bijvoorbeeld leerwerkplaatsen en op gebied van kringloopactiviteiten in de vorm van ondersteuning in winkelvoering en promotie. De samenwerking geldt voor de gemeenten waar zowel ReShare als Het GOED actief zijn.

ReShare is onderdeel van het Leger des Heils dat vanuit een christelijke visie werkt en is een werkmaatschappij van Stichting Leger des Heils Dienstverlening. ReShare helpt gemeenten, scholen, winkeliers, bedrijven, verenigingen en particulieren om textiel van het afval te scheiden en zamelt zo ruim 25 miljoen kilo textiel per jaar in. Het grootste gedeelte wordt verkocht aan textielsorteercentra Een deel van de kleding is vervolgens terug te vinden in de tweedehands kledingswinkels van het Leger des Heils, waar de kleding tegen lage sociale prijzen wordt verkocht.

Het GOED is een landelijke kringlooporganisatie waarbij zestien kringloopbedrijven zijn aangesloten. Het GOED zet zich samen met gemeenten en partners in voor werkgelegenheid en meer hergebruik van goederen. In totaal werken ongeveer 550 medewerkers bij de winkels van Het GOED en het textielsorteercentrum. Het GOED zamelt in 25 gemeenten de herbruikbare goederen in. De ingezamelde kleding wordt gesorteerd in eigen textielsorteercentrum en voor hergebruik in de winkels gepresenteerd. Kenmerkend voor Het GOED zijn de overzichtelijke afdelingen, trendy inrichting, inspiratiehoeken en goede service.