ABVAKABO FNV

Geen akkoord Gehandicaptenzorg; wel een voorstel

In vier ronden van onderhandelingen is er geen akkoord over de nieuwe cao Gehandicaptenzorg bereikt. De verwachting was om er voor 1 april met elkaar uit te komen. Dat het niet lukte heeft te maken met grote verschillen tussen wat ABVAKABO FNV en de andere bonden willen afspreken en wat de werkgevers willen bereiken.

Met de werkgevers is afgesproken dat de vakbonden alle gelegenheid krijgen de werkers in de gehandicaptenzorg de kans te geven hun opvatting duidelijk te maken. De komende weken zal er een nieuwsbrief voor de vakbondsleden verschijnen met concretere informatie. Ook zal bekend worden gemaakt waar en wanneer er bijeenkomsten komen waar met elkaar gesproken wordt over de ideeën van de werkgevers. Nadat leden hun mening hebben kunnen geven gaan op 10 mei de onderhandelingen verder.

Goede sfeer

De onderhandelingen over een nieuwe cao in de gehandicaptenzorg verlopen in een goede sfeer. Er is aandacht voor elkaars standpunt. Ook worden er soms stevige debatten gevoerd over bepaalde onderwerpen. Hoe duidelijk de gesproken taal soms ook is, de bedoeling van ABVAKABO FNV en de andere vakbonden en werkgevers om tot een akkoord te komen blijft nadrukkelijk aanwezig. De goede sfeer tijdens de onderhandelingen verhullen echter niet dat er sprake is van grote tegenstellingen.

Marktwerking

De werkgevers spreken nadrukkelijk over marktwerking, flexibiliteit en modernisering, en vertalen dat in concrete voorstellen. De bonden, w.o. ABVAKABO FNV, spreken over de verdere ontwikkeling van personeelsbeleid. Het gaat de vakbonden er om werknemers in staat te stellen hun werk goed te doen en zich verder te professionaliseren tot nog betere werknemers.

Personeelsbeleid

Met de andere vakbonden wil ABVAKABO FNV in de cao afspraken over dat personeelsbeleid. Een beleid dat carrierekansen biedt en individuele ontwikkeling mogelijk maakt. Afspraken op instellingsniveau met ondernemingsraden geven naar het oordeel van de vakbonden onvoldoende garantie op het bereiken van vakbondsbedoelingen.

Leeftijdsdagen en 55+-regelingen

De werkgevers willen af van leeftijdsdagen en 55+-regelingen. Ook willen zij geen afspraken over de inzet van leerlingen en aanpassing van de stagevergoeding. De vakbonden willen regelen dat elke werknemer gezond en zo prettig mogelijk werkt.

De bonden willen daarbij een goede inkomensverbetering voor de werknemers vanaf 1 april 2007. Budgetkortingen en beperkte middelen maken dat werkgevers daarin terughoudend zijn.
06-04-2007, Gehandicaptenzorg | Meer over: gehandicaptenzorg, zorg |