Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( vrijdag 6 april 2007

Sittard; tweemaal brandgesticht

Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag tweemaal kort achter elkaar in Stittard brandgesticht .

Omstreeks 02.00 uur stond een bij een woning aan de Willem van Gelre-Gulikstraat een tuinhuisje in brand. De brandweer bluste het vuur snel. Een half uur later kreeg de politie een melding van het in brand steken van een conifeer bij een woning aan de Hemelsley.

Bij de brand op de Willem van Gelre-Gulikstraat, werd een donker gekleed persoon gezien, die hard wegfietste in de richting van het centrum.

De politie stelt een onderzoek in.

Heerlen; verdachte mishandeling aangehouden

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie op het Pancratiusplein in Heerlen een 30jarige inwoner van Brunssum aangehouden op verdenking van mishandeling van een 19-jarige Heerlenaar.

Het slachtoffer, had juist een horecagelegenheid verlaten en wilde naar huis gaan, toen hij op straat in een ruzie verzeild raakte. Daarbij werd het slachtoffer enkele keren tegen zijn hoofd geslagen, waardoor hij een bloedende wond boven een van zijn ogen opliep. Aan de hand van camerabeelden kon de verdachte even later worden aangehouden.

Landgraaf; ruzie beslecht met schaar

In de nacht van donderdag op vrijdag ontaarde een ruzie tussen twee personen in een woning aan de Voortstraat in Landgraaf, in een steekpartij waarbij een persoon met een schaar werd gestoken.

Het slachtoffer, een 20-jarige inwoner van landgraaf, liep enkele steekverwondingen aan zijn hoofd op en werd voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De verdachte, een19-jarige man uit Roemenië, werd in de woning aangehouden. In de woning werd een schaar aangetroffen, waarmee vermoedelijk was gestoken.

De verdachte werd ingesloten. De politie is een onderzoek gestart.

Valkenburg; hennepplantage in woning

Donderdag heeft de politie in een woning aan de Betsy Perklaan in Valkenburg twee hennepplantages aangetroffen.

Zowel in de kelder als op zolder was een plantage ingericht. In totaal stonden er in de woning 726 hennepplanten Alle planten en de bij de plantage behorende apparatuur werden in beslag genomen. De elektriciteit was illegaal afgetapt.

Tegen de eigenaar van de plantages, een 49-jarige man uit Sittard, werd proces-verbaal opgemaakt. Bij een controle bleek dat de man nog 487 Euro aan boetes moest betalen.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --