Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Doetinchem -  Mannen hebben speelgoedzaken op de korrel   |
De politie maakt winkeliers erop attent dat een drietal tot nu onbekende mannen vanuit bekende speelgoedwinkels vermoedelijk in heel Nederland spullen weten weg te nemen. Zij slaan door middel van afleidingstechnieken hun slag wanneer in de winkel weinig medewerkers (bijvoorbeeld rond lunchtijd) aanwezig zijn.

Aanleiding voor dit bericht is een incident dat woensdag (04/04) tussen 12.10 uur en 12.30 uur in een speelgoedwinkel aan de Doctor Huber Noodtstraat plaats vond en waarbij een viertal laptops door vermoedelijk twee van de drie mannen werden weggenomen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en uit onderzoek is het volgende signalement naar voren gekomen.

Man 1 is van Nederlandse afkomst, heeft een fors postuur en is 1.90 meter lang. Hij spreekt met een Rotterdams accent, heeft blonde, lange stekels (haar) en gaat meestal gekleed in een colbert. Man 2 is vermoedelijk van Oost-Europese dan wel Noord-Afrikaanse afkomst en heeft een normaal postuur. Hij is 1.75 meter lang en heeft donkerbruin stekelig haar. Man 3 is van Nederlandse afkomst, heeft een normaal postuur en is 1.75 meter lang. Vermoedelijk was de laatstgenoemde man er in Doetinchem niet bij.

Getuigen die op bovengenoemde of (een) andere locatie(s) iets bijzonders hebben gezien dat met het bovenstaande in verband kan worden gebracht, wordt verzocht via 0900-8844 contact op te nemen. Ook mensen die weten waar de laptops nu zijn, wordt verzocht om zich bij de politie melden.

|     |Winterswijk - Pinpassen weg en pincodes losgebabbeld      |
Een tot nu onbekende vrouw deed zich op donderdagmiddag (05/04) aan oudere bewoners in Winterswijk voor als toekomstig medewerker van een thuiszorgorganisatie en daarbij enkele pinpassen weten weg te nemen.

De diefstal heeft tussen 15.45 uur en 16.00 uur plaats gevonden. Uitonderzoek is duidelijk geworden dat de vrouw de woning kon binnenkomen, omdat de voordeur openstond. (de bewoners verwachtten bezoek). De onbekende vrouw is korte tijd binnen geweest en toen het verwachte bezoek binnenkwam, verdween de vrouw in een zilvergrijze Opel Omega, waarin nog drie andere vrouwen zaten, in de richting van de rotonde aan de Rondweg Zuid. In de avonduren werden de bewoners opgebeld en wist een onbekende met een babbeltruc de pincodes van enkele pinpassen los te krijgen. Inmiddels is een fors bedrag van de bankrekeningen gepind. De politie waarschuwt voor dit soort praktijken en adviseert nooit de pincode door te geven aan anderen.

|     |Winterswijk - Snorfietser onder invloed                   |
Een 22-jarige snorfietser uit Winterswijk bleek op donderdag (05/04) tijdens een controle op de Misterweg onder invloed van alcohol. De jongeman heeft een boete en een rijverbod gekregen.

De jongeman trok omstreeks 21.15 uur met zijn rijgedrag de aandacht van agenten. Een blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit, waarop hij werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij 0.7 promille.

|     |Gendringen - Brand in woning                              |
In een woning aan de Anholtseweg bleek op donderdag (05/04) een met riet bedekte vloer op de eerste verdieping te smeulen, waarna de brandweer werd ingeschakeld om de brand te blussen. Niemand raakte gewond. In verband hiermee werd een gedeelte van de weg tijdelijk afgezet.

De melding van de brand kwam kort na zeven uur 's avonds binnen. De brandweer had de brand snel onder controle; onduidelijk is hoe de brand is ontstaan.

|     |Ulft - BB'er met drank op achter het stuur                |
Een 38-jarige automobilist uit Doetinchem, tevens beginnend bestuurder, bleek op vrijdag (06/04) tijdens een routinecontrole op de Ettenseweg met drank op achter het stuur te zitten. De man heeft een boete en een rijverbod gekregen.

De man werd omstreeks 03.15 uur gecontroleerd, waarbij een blaastest op straat het gebruik van alcohol bevestigde. De man werd aangehouden en op het politiebureau wees ademanalyse 0.6 promille uit. Dit is teveel voor een BB'er die onder de 0.2 promille moet blijven.

Einde berichten
---

bert top 055 - 548 60 58

---- --