Gemeente Enkhuizen

6 April 2007

Na de melding van de gaslek waren Brandweer en Politie waren zeer snel ter plaatse. Veiligheidshalve is het gebied afgezet en zijn in een straal van ongeveer 100 meter ruim 150 personen geëvacueerd. Een deel van de omwonenden is geëvacueerd naar Verzorgingstehuis Herfstzon en een deel naar Wijkcentrum De Nieuwe Doelen.

De NUON heeft de getroffen gasleiding afgesloten (met behoud van toevoer naar de woningen). De brandweer heeft metingen uitgevoerd in en om de woningen. De resultaten wezen uit dat er geen explosiegevaar of ander gevaar voor de volksgezondheid aanwezig is.

In afwachting van die resultaten werden de bewoners in De Nieuwe Doelen geïnformeerd door wethouder Bode. De bewoners die zich in verzorgingstehuis Herfstzon bevonden werden via de brandweer geïnformeerd.

Om 12.00 uur werd het gebied vrijgegeven voor de bewoners. De terugkerende bewoners hebben het advies gekregen om bij thuiskomst goed te ventileren door ramen en deuren open te houden. Dit geldt voor met name de bovenverdieping.

De gemeente informeert bewoners vanmiddag via een brief. In geval van nieuwe ontwikkelingen of meer informatie, communiceren wij via onze website: www.enkhuizen.nl
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl