Verzamelberichten vrijdag

's-Hertogenbosch, 06-04-2007

Illegale vreemdelingen

s-Hertogenbosch Donderdagavond zijn tijdens een controle door de Vreemdelingenpolitie in samenwerking met de Arbeidsinspectie in totaal drie personen staandegehouden. De mannen in de leeftijden van 16, 27 en 44 jaar werden in een horecagelegenheid aan het Boschmeerplein aangetroffen. Zij zijn voor nader onderzoek naar hun identiteit, nationaliteit en verblijfsrechterlijke positie ingesloten in het politiebureau.

Politie houdt mannen aan na mishandeling

s-Hertogenbosch Donderdagavond kreeg de politie de melding van getuigen dat in Het Wielsem een vrouw door een man in elkaar geslagen werd. Ter plaatse heeft de politie een 52-jarige Bosschenaar aangehouden. De 23-jarige Bossche liep als gevolg van deze mishandeling diverse verwondingen op aan haar gezicht. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten; de aanleiding van de mishandeling is nog onbekend.

Dezelfde donderdagavond kreeg de politie de melding van een vechtpartij aan het Stationsplein. Met behulp van signalementen heeft de politie enkele ogenblikken later in het Van Coehoornplein een 21-jarige Bosschenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 24-jarige vrouw uit Nijmegen. De verdachte beledigde en sloeg haar kennelijk naar aanleiding van een woordenwisseling.

Politie houdt heler aan

Uden Donderdagmiddag is in de Beatrixhof een 42-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat hij in de achterbak van zijn auto enkele bussen oploskoffie had staan. Hierop is hij aangehouden op verdenking van heling van deze bussen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Politie houdt inbrekers op heterdaad aan

Den Dungen Donderdagavond kreeg de politie de melding van een oplettende getuige dat drie personen aan het inbreken waren in een schuur bij een woning aan de Spurkstraat. De inmiddels gearriveerde politie kon in de omgeving van de woning drie verdachten aanhouden. De mannen in de leeftijden van 26, 21 en 21 jaar en afkomstig uit s-Hertogenbosch en Sint Michielsgestel, hadden gereedschap weggenomen. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Hennepkwekerij veroorzaakt wateroverlast; politie houdt verdachte aan

Uden - Vrijdagochtend heeft de politie in een bedrijfspand aan de Koperslagerstraat een hennepkwekerij ontmanteld. De hennepkwekerij veroorzaakte wateroverlast bij een aangrenzende bedrijfsruimte. Ter plaatse is een 37-jarige Ossenaar aangehouden. Hij is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld. In totaal zijn ongeveer 2000 hennepplanten en de bijbehorende apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd.