Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Wijziging in Regeling externe veiligheid inrichtingen

06-04-2007

De Regeling tot wijziging van de Regeling externe veiligheid inrichtingen (Revi) heeft betrekking op bestaande ammoniakkoelinstallaties, spoorwegemplacementen en de afstanden van LPG-tankstations. De ammoniakinstallaties en spoorwegemplacementen met gevaarlijke stoffen zijn onder de Revi gebracht.

Kwetsbare objecten
Op 3 april 2007 is de Regeling tot wijziging van de Regeling externe veiligheid gepubliceerd. De Regeling treedt op 1 juli 2007 in werking. Uiterlijk 1 januari 2010 moeten alle bedrijven met ammoniakkoelinstallaties aanwezig zijn of met gevaarlijke stoffen gerangeerd wordt, voldoen aan de toegestane afstanden tot kwetsbare objecten als bijvoorbeeld woningen. In sommige gevallen zullen bedrijven daarom veiligheidsmaatregelen moeten nemen. In een enkel geval zal de vergunning van een bedrijf moeten worden ingetrokken.

De wijzigingen in de Revi zijn aan gemeenten en provincies bekend gemaakt door middel van een brief van de Minister van VROM. Als bijlage bij deze brief is het informatieblad 'Gewijzigde afstanden voor LPG-tankstations' toegevoegd. Hierin zijn de consequenties van de afspraken uit het convenant en de gewijzigde afstanden voor de verschillende partijen geschetst. In dit informatieblad is tevens informatie opgenomen over de nieuwe afstanden in relatie tot het vaststellen van een conserverend bestemmingsplan.

Nog meer wijzigingen
In de loop van 2007 zal de Revi nog een keer worden gewijzigd: er wordt dan nog een aantal groepen activiteiten of bedrijven onder de Revi gebracht. Het gaat dan om de opslag van bepaalde nitraathoudende meststoffen, mijnbouwinrichtingen en bestaande opslagen van verpakte gevaarlijke stoffen (CPR 15-2 en 15-3/PGS 15-inrichtingen). Ook zullen nog een aantal niet nader geindentificeerde activiteiten met gevaarlijke stoffen onder de Revi worden gebracht.

Download


Zie het origineel


* de brief over Regeling tot wijziging Revi
* het informatieblad 'Gewijzigde afstanden LPG-autogastankstations

Zie ook


Zie het origineel


* Dossier LPG op www.vrom.nl/lpg