Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (6/4)

TILBURG, 6 april 2007

Weggelopen meisje weer terecht

TILBURG: Gistermiddag heeft de politie van het korps Groningen in een woning in (Hoogezand ) Sappemeer een 15-jarig weggelopen Tilburgs meisje aangetroffen. Het meisje stond sinds 19 maart jl. gesignaleerd en zou uit huis worden geplaatst door Jeugdzorg.

Het weggelopen meisje en het gezin waar zij deel van uitmaakt, worden al enige tijd door Jeugdzorg en een wijkagent van team Tilburg Binnenstad vanwege problemen ondersteund. De politie kwam het meisje op het spoor nadat ze telefonisch contact opnam met een familielid. Zij noemde een naam van de vrouw waar zij bij verbleef en gaf een beschrijving van het huis. De politie ging direct tot actie over omdat het kind in het telefoongesprek suggereerde dat ze gewond was en dat er niet goed voor haar gezorgd werd. Agenten van de politie Groningen troffen haar aan in een woning Sappemeer. Ze was niet gewond en zag er op het eerste gezicht gezond uit. Ze zou daar vanaf afgelopen maandag verbleven hebben. Het meisje zal door Jeugdzorg in een daartoe geschikte instelling worden geplaatst. De politie stelt een nader onderzoek in naar het verblijf en de toedracht van het gebeuren.

Politie treft kleine hennepkwekerij aan in garage

TILBURG: De politie heeft gisterenmiddag in een woning aan de Prunusstraat in een garage achter een woning een kleine hennepkwekerij aangetroffen met 54 planten. De politie kwam de plantage door een melding aan Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Na de melding werd verder onderzoek verricht waardoor de verdenking nog werd versterkt. Naast de 54 planten zijn, 12 armaturen, een koolstoffilter, een dompelpomp met waterbak, een knipmachine, een straalverwarming, 12 transformatoren, een inblaaskist, een afzuigkist, een schakelpaneel en een alarminstallatie aangetroffen. Verder werd vastgesteld dat de stroom buiten de meter om werd afgetapt. De genoemde goederen zijn vernietigd. De exploitant heeft bovendien een boete (een transactievoorstel) van 700 euro gekregen.

Aangehouden verdachte bromfietsdiefstal geeft agent een kopstoot

TILBURG: Gistermiddag heeft een 25-jarige Tilburger in de Muzetuin aan het Zwijsenplein een bikeagent een kopstoot gegeven. Het incident gebeurde toen de agressieve man door twee bikers van de politie werd aangehouden omdat hij in het bezit was van een gestolen bromfiets. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Gistermiddag kregen twee bikers van het team Binnenstad omstreeks 14.45 uur de melding van de Gemeenschappelijke Meldkamer (GMK) om te gaan naar het Zwijsenplein alwaar overlast zou zijn van alcohol drinkende jongeren. Ter plaatse werd door de agenten geen overlast geconstateerd. Wel zagen zij een jongeman op een blauwe Vespa Piaggio zitten. Op de tweewieler zat geen kentekenplaat. De agenten controleerden via het GMK het framenummer. Het voertuig bleek gestolen te zijn, op 16 oktober 2006 vanaf de Everjachtstraat. De verdachte werd daarop aangehouden en kreeg transportboeien om. Plotseling gaf de verdachte een van de agenten die met die boeien bezig was een kopstoot. De politieman, die een brandende pijn voelde, gaf, toen de verdachte opnieuw een stap zette in zijn richting, enkele klappen in het gelaat om het verzet te breken. De agenten kregen de verdachte uiteindelijk onder controle en konden hem in een arrestantenbus plaatsen. Ook onderweg gedroeg de verdachte zich recalcitrant. De bestuurder van de bus hoorde enkele keren doffe klappen, waarbij het voertuig licht heen en weer schudde. Er is echter geen schade toegebracht. De betrokken agent heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. Hij heeft op zijn rechteroogkas een rode plek en een zwelling opgelopen.

Winkeldievegges betrapt in kledingzaak en supermarkt

TILBURG: In een kledingzaak op de Heuvelstraat zijn gistermiddag twee meisjes van 13 en 14 jaar uit Berkel-Enschot en Tilburg door een beveiligingsbeambte betrapt op winkeldiefstal. De dames stopten een spijkerbroek en diverse accessoires in hun tassen en liepen de winkel uit zonder de goederen te betalen. De gestolen spullen hadden een gezamenlijke winkelwaarde van 117 euro. Een van de meisjes, die wel geld bij zich had, verklaarde een kick te krijgen van het feit dat je spullen gratis mee kunt nemen zonder dat iemand het ziet. De dames worden vermoedelijk doorverwezen naar Bureau Halt.

TILBURG: Bij een supermarkt aan het Lourdesplein is gisteravond een 18-jarige Tilburgse betrapt op winkeldiefstal. De vrouw had twee verpakkingen van Brise, een douchegel, twee puzzelboeken, kipfilet en scheermesjes in haar tas gestopt en deze niet bij de kassa ter betaling aangeboden.

Burenruzie ontaardt in mishandeling

TILBURG: De politie heeft gisteravond in de woning van zijn ouders een 29-jarige Tilburger aangehouden die omstreeks 17.30 uur op de Professor Cobbenhagenlaan zijn 58-jarige buurvrouw had mishandeld. De verdachte en zijn buurvrouw hebben al enige tijd ruzie. Zo verdenkt de verdachte zijn buurvrouw van het feit dat zij zijn auto bekrast heeft. Hij zag haar gisterenmiddag vanuit zijn auto lopen. Hij stopte en stapte uit. Vervolgens riep hij dat ze van zijn auto moest blijven en gaf haar een duw tegen haar schouders. Daardoor viel het slachtoffer tegen een heg aan. Hierna trapt hij enkele keren tegen haar benen. De vrouw klaagde over pijn in haar linkerscheenbeen en haar rechterenkel. Het slachtoffer ontkende dat zij verantwoordelijk was voor de vernielingen aan de auto van haar buurman.

Politie onderzoekt inbraken in kluisjes

BERKEL-ENSCHOT: In een pand aan de Eindhovenseweg zijn gistermiddag zeker tien kluisjes in de kantine open gebroken, die in gebruik zijn bij mensen die daar werken. Gisteren deed een van de benadeelden een 33-jarige man uit Middelbeers aangifte. Hij miste zijn portemonnee met creditcards en contant geld. Een 36-jarige Hilvarenbekenaar deed eveneens aangifte van diefstal van zijn portemonnee.

Politie team Wilhelminapark fouilleert preventief

TILBURG: Gisteravond heeft de politie van het team Wilhelminapark preventief gefouilleerd op en rondom de Gasthuisring. Er werden 108 voetgangers, 29 automobilisten en 37 (brom)fietsers aan een fouillering onderwerpen. Bij de actie zijn een knuppel en een breekmes in beslag genomen. De eigenaren deden afstand van deze wapens. De Tilburgse politie fouilleert regelmatig in een deel van de binnenstad en rondom de Gasthuisring. Gemeente, politie en het Openbaar Ministerie menen dat er van deze acties een preventieve werking uitgaat en dat het aantal geweldsincidenten met wapens daarmee wordt teruggedrongen.

Man aangehouden voor belediging

TILBURG: De politie heeft vannacht in de wijk Heikant (Noord) omstreeks 01.00 uur een 18-jarige Tilburger aangehouden die de agenten uitschold voor kankerlijers. De knaap zat met vrienden bier te drinken in een garage met de deur open. Toen een buurman kwam klagen over de geluidsoverlast ging de verdachte demonstratief staan plassen tegen de auto van de klager. Toen de agenten ter plaatse kwamen, vond hij het nodig hen te beledigen, waarna hij werd aangehouden.

Café ontruimd na pepperspray gebruik

TILBURG: De agenten belast met het horecatoezicht hebben vannacht twee aanhoudingen verricht. In het dagrapport wordt melding gemaakt van het feit dat er veel publiek op de been was en dat er diverse meestal kleine opstootjes waren. Ook zijn nog onbekende daders op twee plaatsen met pepperspray in de weer geweest. Een café werd tijdelijk ontruimd nadat er traangas in de zaak gespoten was.

Twee medewerkers van een restaurant op het Piusplein werden, toen ze afval weggooiden, door nog onbekende daders met traangas bespoten. Het gebeurde toen de medewerkers een wildplasser aanspraken op diens gedrag. Er kwamen twee andere personen bij staan die vervolgens de pepperspray in hun gezicht spoten. Het trio liep vervolgens via de Zwaanstraat de Heuvel op. Bij een café op het Piusplein werd ook pepperspray naar binnen gespoten. Veel bezoekers die last van hun ogen kregen verlieten de zaak. Ook moesten enkele klanten overgeven. De zaak moest grondig gelucht worden. Een van de daders was een skinhead, terwijl de ander een kort geblondeerd Eminemkapsel had. Een 21-jarige Tilburger werd aangehouden nadat hij een saxofoon uit een kroeg op het Piusplein had meegenomen. Het muziekinstrument is weer terecht. Een 18-jarige Tilburger werd op hetzelfde plein aangehouden voor belediging.

Rijder onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie heeft gisteravond op de Haendellaan een 28-jarige automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De Tilburger blies 505 ugl. Ook bleek de APK-keuring verlopen te zijn. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd. Vannacht, omstreeks 04.45 uur liep op de Ringbaan Noord een 20-jarige Tilburger tegen de lamp. Hij werd gecontroleerd omdat de auto waarin hij reed, slingerde. Hij blies 305 ugl.

Twee vechtersbazen op school aangehouden

TILBURG: De politie heeft gistermiddag op een school aan de Reitse Hoevenstraat twee scholieren van 15 en 16 jaar aangehouden die een medestudent, een 16-jarige Tilburgse jongen in een lokaal hadden mishandeld. Het slachtoffer verklaart dat hij zonder dat hij enige aanleiding had gegeven door de twee verdachten was mishandeld. Een van de daders hield hem bij de schouders vast terwijl de andere hem enkele keren tegen het linkeroor sloeg. Een leraar en een medestudent haalden de daders van hem af. De aangehouden verdachten verklaarden dat het slachtoffer een discriminerende opmerking had gemaakt en zelf ook slaande bewegingen in hun richting maakte.

Auteur: Willem van Hooijdonk