Campina
S.G. van den Berg benoemd tot Managing Director CPE Nederland

Campina maakt bekend dat S.G. (Bas) van den Berg (38 jaar) is benoemd tot Managing Director van CPE Nederland, onderdeel van de groep Consumer Products Europe. CPE Nederland heeft een omzet van EUR 678 miljoen (2006). In zijn nieuwe rol treedt Van den Berg toe tot de Managing Board van de groep Consumer Products Europe.

CPE Nederland verzorgt de marketing en verkoop van verse en langhoudbare zuivelproducten op de Nederlandse markt en voert bekende merken als Campina, Mona alsook de gezondheidsconcepten Campina Optimel en Campina Vifit. Met Out of Home richt Campina zich op de buitenhuishoudelijke markt zoals bedrijfsrestaurants, horeca en benzinestations. Ecomel, de business unit voor biologische zuivel, valt ook onder CPE Nederland. Met De groene koe heeft Campina het grootste merk in biologische zuivel in Nederland. Consumer Cream Products, de business unit gericht op de verkoop en productie van koffieroom, slagroom en melkschuim, maakt ook onderdeel uit van de divisie evenals Polderland Zuivel die zich richt op verkoop van room, ijsmixen en boter voor industriële verwerkers en (ambachtelijke) bakkerijen.

Bas van den Berg is sinds 1994 in dienst van Campina. Hij heeft vele functies bekleed binnen Marketing & Sales, waaronder die van Marketing Manager, Directeur Marketing & Sales Mona en recent die van Country Director Marketing & Sales CPE Nederland. Met zijn ervaring is hij de persoon bij uitstek om de strategie van innovatieve producten en gezondheidsconcepten binnen CPE Nederland verder vorm te geven en te implementeren. Met haar innovatieve kracht zorgt Campina, al vijf jaar het grootste merk in de Nederlandse supermarkten, voor toegevoegde waarde voor retail en consumenten met als recente voorbeelden: Campinas nieuwe melk met een evenwichtiger vetzuursamenstelling die in de week na Pasen officieel wordt geïntroduceerd, Optimel Control en Vifit Multivezel yoghurt.

De groep Consumer Products Europe realiseert een omzet van circa EUR 2 miljard en produceert en vermarkt melk, zuiveldranken, yoghurt en desserts in heel Europa. Belangrijke markten waar de groep CPE actief is: Nederland, Duitsland, België, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. De groep CPE exporteert daarnaast naar een aantal andere Europese landen, zoals Oostenrijk en de Baltische Staten.