CDA

erkamp_.jpg&tabid=157&mid=1006] 06 april 2007 - Nieuws - Stop verengelsing Schiphol

Het CDA wil de âverengelsingâ van de nationale luchthaven Schiphol een halt toeroepen. Dat is de strekking van schriftelijke vragen die de kamerleden Maarten Haverkamp en Jan Schinkelshoek hebben gesteld aan minister Plasterk (cultuur) en Bos (financiën).

Op het spoor gezet door de stichting âTaalverdedigingâ, dringen beide kamerleden er bij de ministers op aan in actie te komen tegen âde afschaffing van het Nederlands op de luchthaven van Amsterdamâ. âHet kan niet zo zijnâ, zeggen Haverkamp en Schinkelshoek, âdat op Schiphol, nota bene onze nationale luchthaven, het Nederlands stilletjes wordt begraven.â
Op Schiphol wordt, begrijpelijk, Engels steeds meer de voertaal. Maar dat gaat zo ver dat steeds meer informatieborden, tekens en andere verwijzingen alleen nog maar in het Engels zijn. âOp onze nationale luchthaven - voor meer dan 75 procent in handen van de rijksoverheid - moeten aanwijzingen tenminste ook in het Nederland worden vermeldâ, vindt het CDA-tweetal.
Daarom dringen Haverkamp en Schinkelshoek er bij de ministers op aan de uitsluitend Engelstalige borden op Schiphol te vervangen door borden waarop de aanwijzingen ook in het Nederlands zijn gesteld. Eigenlijk zou dat, menen beide kamerleden, voor alle mededelingen, opschriften en andere aanduidingen in alle openbare ruimten in ons land moeten gelden.