AutoRai

Bart Brentjens in Opel Antara met Flex-Fix(TM)-draagsysteem

(4/6/2007)
Mountainbiker Bart Brentjens, voormalig wereldkampioen en gouden medaillewinnaar tijdens de Olympische Spelen in Atlanta, heeft gekozen voor de nieuwe Opel Antara. Daarmee beschikt onze beste mountainbiker ooit niet alleen over een comfortabele auto die zich ook thuisvoelt buiten de gebaande paden, maar tevens over het Flex-Fix(TM) draagsysteem waarmee hij gemakkelijk zijn fietsen kan vervoeren.

âBartmanâ, zoals Brentjens ook wel wordt genoemd, koos voor de 150-pk dieselmotor. Zijn Antara brengt hem dus ook nog eens zuinig naar de streken waar hij op de pedalen gaat.

Bart Brentjens (38), startte zijn glansrijke mountainbikecarrière in 1994. Een jaar later al werd hij wereldkampioen en in 1996 pakte hij goud op de Olympische Spelen. Vele successen later legde Brentjens zich toe op marathons. Op het WK behaalde hij daar een tweede en een derde plaats. Afgelopen seizoen was hij de beste in de Wereldbeker in Curaçao. Bart Brentjens behoort niet alleen nog altijd tot de wereldtop, hij is vooral ook de man die mountainbiken in Nederland op de kaart heeft gezet. Zijn ervaring is groot en hij behoort tot de kanshebbers voor de Olympische Spelen in Peking in 2008.

De combinatie Brentjens/Antara is een heel logische. Beide zijn immers âterreinrijdersâ en beide zijn vertrouwd met fietsen. De Antara vanwege het in de achterbumper geïntegreerde Flex-Fix(TM)-systeem dat gemakkelijk is uit te schuiven en twee fietsen kan vervoeren. Gereedschap is daarbij niet nodig en het laden gaat zeer gemakkelijk vanwege de geringe hoogte van het systeem. De toegestane belasting van 40 kg is voor de speciale mountainbikes van Brentjens meer dan toereikend. En met de wielmaten van 18 tot 28 inch die op het systeem passen, kan Brentjens ook met andere fietsen goed uit de voeten.

Met zijn intelligente, actieve vierwielaandrijving combineert de Antara de voordelen van voorwielaandrijving (zoals een stabiele tractie bij het accelereren en een verbeterde rijdynamiek) met die van vierwielaandrijving. Hij beschikt over een elektronisch gestuurd elektrohydraulisch differentieel voor een optimale koppelverdeling tussen de voor- en achteras in alle omstandigheden. ABS en ESP, die de bestuurbaarheid en de actieve veiligheid van de auto verbeteren, zijn volledig geïntegreerd in de aandrijflijn. De Opel Antara van Brentjens is voorzien van de 2.0-liter common-rail dieselmotor met vier kleppen per cilinder die goed is voor 110 kW/150 pk en die een koppel levert van 320 Nm bij slechts 2.000 toeren.

Brentjens maakt dit jaar deel uit van het Dolphin Bike Team van ploegmanager Ralf van Heugten. Dit succesvolle team is niet alleen rijk uitgerust met mountainbikes maar ook met inmiddels 7 Opel personen- en bedrijfswagens om zowel de renners als het materiaal veilig en betrouwbaar te vervoeren. Een van de teamgenoten is Rudi van Houts waarmee Brentjens pasgeleden bij de befaamde koppeltocht in Cape Epic in Zuid Afrika als derde is geëindigd. Deze monsterrit is een goede voorbereiding voor het seizoen 2007 en voor de Olympische Spelen van volgend jaar. Het internationale Dolphin Bike Team heeft drie nationale kampioenen in de gelederen. Voor 2007 staat dan ook de verdediging van drie nationale titels â de Nederlandse, de Belgische en de Australische â op de agenda. De komst van Bart Brentjens naar het Dolphin Bike Team het afgelopen jaar is voor het team niet alleen belangrijk vanwege de prestaties van Brentjens, maar zeker ook vanwege zijn ervaring en zijn uitstraling. Brentjens geldt nog altijd als dé te kloppen man in wedstrijden.