Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 6 april 2007

Zaanstreek-Waterland, 06-04-2007

Verkeerscontrole Assendelft

Assendelft, 5 april 2007, 13:44 uur

Het wijkteam Assendelft-Westzaan en het Verkeershandhavingsteam van de politie hebben donderdag een algemene verkeerscontrole gehouden waarbij in totaal 87 overtredingen zijn geconstateerd. Vierendertig keer werd een bekeuring uitgeschreven omdat er zonder veiligheidsgordel werd gereden. Dit betrof met name vrachtwagenchauffeurs. Zevenendertig keer werd te hard gereden en 7 keer werd er niet-handsfree gebeld. Verder zijn bekeuringen uitgedeeld aan bestuurders die geen helm droegen, met losliggende lading reden, die onnodig lichtsignalen gaven, onverzekerd rondreden of niet in het bezit waren van een rijbewijs of die over het verdrijvingvlak gingen.

Bedrijven gecontroleerd op illegale vreemdelingen

Zaandam, 5 april 2007, 16:25 uur

De politie heeft in samenwerking met de Arbeidsinspectie en de Belastingdienst donderdag een controle uitgevoerd op illegale vreemdelingen bij 6 bedrijven in Zaandam en 1 bedrijf in Purmerend aan de Kwadijkerkoogweg. In totaal werden 78 personen gecontroleerd. Slechts een werknemer van een bedrijf aan de Westzanerdijk bleek te werken op een identiteitsdocument van een ander. Nader onderzoek naar de herkomst van dit document wordt ingesteld.

Verdachte aangehouden schietpartij Tilburyplein

Purmerend.

De politie heeft in het onderzoek naar het schietincident op het Tilburyplein waarbij woensdag 7 maart een 26-jarige Purmerender gewond raakte, een eveneens 26-jarige Purmerender aangehouden. Het slachtoffer werd 7 maart tegen zeven uur 's avonds in zijn arm geschoten en is vervolgens op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan. De politie kreeg daar te horen dat de Purmerender door een vriend was beschoten. De politie ging vervolgens naar de mogelijke verblijfplaats van de verdachte op het Tilburyplein. Er werd een ruime afzetting gemaakt en het arrestatieteam werd ingezet om de woning te betreden. De 26-jarige Purmerender werd hier niet aangetroffen. De afdeling Forensische Opsporing heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar sporen. Er is een rechercheteam geformeerd dat op zoek ging naar de vermoedelijke dader. Dat heeft eind maart geresulteerd in de aanhouding van de 26-jarige Purmerender. De man wordt poging tot doodslag cq moord ten laste gelegd. Nagenoeg alle getuigen zijn nu gehoord en de verdachte zit in voorlopige hechtenis. Het vermoedelijke vuurwapen is aangetroffen in een van de woningen waar de verdachte zich heeft schuilgehouden. Tijdens de verhoren is bevestigd dat het slachtoffer van de schietpartij en de 26-jarige verdachte bekenden waren van elkaar.

Autokraak op klaarlichte dag

Krommenie, 5 april 2007

De politie zoekt getuigen van een autokraak die donderdagochtend is gepleegd uit een bestelbus die geparkeerd stond op de Heiligeweg. De kraak moet hebben plaatsgevonden tussen 09.45 en 10.00 uur. Het bestelbusje is van een bedrijf dat werkzaamheden verricht in een woning aan de Heiligeweg. De bedrijfsauto stond direct naast een andere bestelbus geparkeerd. Uit een van beide is via het inslaan van een ruit het navigatiesysteem ontvreemd. Het systeem zat bevestigd aan de autoruit met een zuignap. De politie roept automobilisten nogmaals op om geen waardevolle spullen achter te laten in auto's en de zuignapvlekken van navigatiesystemen van de voorruit te poetsen, omdat die autokrakers aantrekken. Bij het zien van de kringen hopen de dieven in het handschoenenkastje of in de kofferbak de dure navigatiesystemen aan te treffen. Het is genoeg reden om een ruitje in te tikken of een slot te forceren. Mensen die meer kunnen vertellen over deze of andere autokraken kunnen bellen met de politie via 0900-8844.