Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (06/04/07)

OOSTERHOUT NB, 6 april 2007

Verkeerscontrole leidt tot inleveren rijbewijs én auto

DONGEN: In de nacht van donderdag 5 april op vrijdag 6 april rond 02.30 uur trok een 23-jarige automobilist uit Roosendaal op de Middellaan door zijn rijstijl de aandacht van de politie. De politiemensen controleerden de man, waarbij bleek dat hij nog 10 openstaande boetes had bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), voor in totaal ruim 800 euro.
Bovendien bleek hij nog een openstaand vonnis te hebben. De man kon de boetes niet betalen en moet daarom nu een gevangenisstraf uitzitten. Tijdens de controle roken de politiemensen een alcohollucht en namen de man om die reden een blaastest af. Daaruit bleek dat hij teveel gedronken had. De ademanalyse wees vervolgens uit dat zijn ademgehalte 465 ug/l was. Omdat het hier om een zogenaamde Beginnende Bestuurder gaat, is zijn rijbewijs ingevorderd.

Woninginbraken

ALMKERK: In de nacht van donderdag 5 april op vrijdag 6 april rond 04.30 uur hebben onbekenden ingebroken in een woning aan de Vlinderslag. Door een ruit te vernielen, konden ze bij de raamgrendel en zo het raam openen. Uit de woning zijn sleutels weggenomen. Kort daarvoor, rond 04.15 uur bleef het bij een woning aan het Professor de Quayplein bij een poging. Hier werd een bovenraampje geforceerd om binnen te kunnen komen, maar zijn de inbrekers vermoedelijk gestoord. Er werd dan ook niks weggenomen. De politie stelt in beide gevallen een onderzoek in.

DUSSEN: Ook in Dussen vond in de nacht van donderdag 5 april op vrijdag 6 april een poging inbraak plaats. Ook in dit geval bleek een zogenaamd bovenlichtje te zijn geforceerd. De inbrekers wisten echter niet binnen te komen. Het ging hier om en woning in de Dokter van Vuurestraat.

Mensen kunnen het inbrekers moeilijker maken door ramen en deuren te beveiligen met slotvast afsluitbare grendels. Kijk voor meer informatie en preventietips op onze internetsite: www.politiemwb.nl.

Auteur: Leonie van Ooijen