Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 6 april 2007

Politie zoekt getuige van beroving

BREDA: De politie is op zoek naar een getuige van de beroving van een 78-jarige Bredase. Zij liep donderdagmiddag rond 15:50 uur op de stoep van de Heusdenhoutsestraat toen een fietser haar tegemoet kwam. Deze fietser lachte vriendelijk en toen hij haar gepasseerd was, zag de vrouw dat de fietser haar tas had gepakt. Ze had dit niet gevoeld dat dit gebeurde. De fietser reed snel weg en de vrouw sprak een automobilist aan die in een blauwe auto aan de kant van de weg stond. De man verklaarde dat hij de dader niet achterna kon rijden. Maar het is wel mogelijk dat hij een goed signalement van de dader kan geven. Daarom is de politie op zoek naar deze man. De vrouw liep vervolgens zelf tevergeefs achter de fietser aan en kwam daarbij ook ten val. De fietser bleek de tas in een steegje te hebben gegooid. Haar portemonnee zat er niet meer in. De beroving vond plaats ter hoogte van de huisnummers 326 368. De zaak wordt onderzocht. Zo heeft de politie een buurtonderzoek gehouden en enkele andere getuigen gehoord. Van de vrouw is aangifte opgenomen. Getuigen kunnen zich melden via nummer 0900 8844.

Politie trekt de wijk in

BREDA: De politie heeft donderdag op verschillende plaatsen in Breda verkeerscontroles en een inbraakpreventieactie. De dag begon s ochtends bij de kruising Franklin Rooseveltlaan Baronielaan in verband met het illegaal afslaan. Gelijktijdig op de Wilhelminastraat controle gehouden met de nadruk op autogordels.

Toen de basisscholen begonnen, werd de controle verplaatst naar de Zandberglaan en de Generaal Maczekstraat. Daar werden ouders die hun kinderen naar school brachten gecontroleerd op het dragen van gordels. Ook werd gekeken of kinderen op de juiste wijze in de autos werden vervoerd. Verkeersbrigadiers die daar dagelijks voor de veiligheid van overstekende kinderen zorgen werden ook bezocht. Daar werd gecontroleerd of automobilisten de stoptekens van de brigadiers in acht nemen.

Inbraakpreventie
Aan het einde van de ochtend werd de controle omgezet in een preventieactie in de wijk Zandberg Oost. Agenten trokken de wijk in om te kijken of de bewoners zelf maatregelen nemen om diefstal te voorkomen. De politie sprak met verschillende bewoners over dit onderwerp en over de algemene veiligheid in de wijk. In een paar gevallen konden agenten de woonkamer bereiken, zonder dat dit door de bewoners werd opgemerkt. Bewoners reageerden positief op de aanwezigheid van de politie in de wijk.

In de middag werd opnieuw een verkeerscontrole georganiseerd, dit keer op de Claudius Prinsenlaan. Hier werden vele bonnen uitgeschreven omdat bestuurders de gordel niet droegen of een mobiele telefoon gebruikten.

Aantal bekeuringen:
gordels: 43x
rood licht: 7x
geen identiteitspapieren: 1x
niet handsfree bellen: 5x
bromfietser zonder helm: 1x
bromfiets zonder kenteken: 1x
bromfiets op de rijbaan ipv fietspad: 2x
mistlampen: 1x

Politie onderzoekt diefstal

BREDA: De politie heeft donderdagmorgen rond 06:30 uur op het Minervum een 21-jarige Tilburger en een 19-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden wegens diefstal. De twee overnachten in een hotel op het Minervum en worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de diefstal van de tas van een 15-jarig meisje. Het meisje was samen met haar ouders op vakantie in Nederland en sliep alleen op een kamer. Ze werd s nachts wakker van gestommel op haar kamer en zag iemand weglopen, die volgde de gang op. Daar zag ze de manspersoon een kamer in gaan. Daarop werd de politie in kennis gesteld, die de bewoners, de twee verdachten, van deze kamer hebben aangehouden. De tas werd later teruggevonden en een digitale camera bleek te zijn gestolen. Uit onderzoek is gebleken dat er mogelijk nog een derde verdachte bij betrokken is. De Bergse verdachte ontkende iets met de zaak te maken te hebben en is in de loop van de donderdag in vrijheid gesteld. De Tilburgse verdachte ontkende ook iets met de zaak te maken te hebben en werd vrijgelaten. Uit onderzoek op het bureau bleek echter dat de man nog voor ongeveer 2000 euro aan onherroepelijke vonnissen een 112 dagen gijzeling had openstaan. De man is na zijn vrijlating meteen weer aangehouden voor deze feiten. De politie onderzoekt de diefstal nog.

Oplichtster aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 13:00 uur een 27-jarige Bredase aangehouden wegens oplichting. De vrouw wordt ervan verdacht concertkaarten te hebben aangeboden via internet om deze vervolgens nooit te leveren. Dit zou gebeurt zijn in de tweede helft van 2006. Het gaat om ongeveer vijftien, bij de politie bekende zaken. De politie kwam de vrouw op het spoor via een rekeningnummer waar het geld voor de concerten door de kopers op gestort kon worden. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Winkeldieven aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 15:15 uur in de Karrestraat twee 20-jarige Bredase vrouwen aangehouden wegens winkeldiefstal. In een winkel in de Karrestraat probeerden de twee onder andere een tasje en wat kleding mee naar buiten te nemen zonder te betalen. Eenmaal buiten werden ze aangesproken door mensen van de beveiliging. Die belden de politie. Later bleek dat de verdachten goederen uit meerdere winkels hadden gestolen. Na verhoor zijn de twee weer op vrije voeten gesteld. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 19:15 uur in de Karrestraat een 33-jarige vrouw uit Etten-Leur aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw had in de paskamer van een winkel de labels uit enkele kledingstukken verwijderd en wilde de goederen zonder te betalen meenemen. Ze werd echter tegengehouden door personeel van de winkel. In eerste instantie ontkende de vrouw, maar later gaf ze toe op het dievenpad te zijn.

Vrouw met mes aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 21:45 uur in een woning in de wijk Heuvel een 42-jarige Bredase aangehouden. De vrouw zou even daarvoor een 22-jarige buurvrouw hebben bedreigd met een mes in het trappenhuis van het appartementencomplex waar zij beiden wonen. De 22-jarige vrouw probeerde tot drie keer toe vanuit de ingang het trappenhuis binnen te komen, maar daar stond steeds de vrouw met het mes te dreigen. Waarom dat gebeurde is niet bekend. De politie werd ingeschakeld en die hebben de vrouw meegenomen. Zij is vanochtend onderzocht door medewerkers van de GGZ. Daaruit bleek dat de vrouw hulp nodig heeft.

Hennepkwekerij ontdekt, vrouw aangehouden

ETTEN-LEUR: De politie heeft vrijdagmiddag een hennepkwekerij ontdenkt in een woning in de Nieuwe Kerkstraat. Agenten troffen op de zolder van de woning 174 oogstrijpe planten aan onder het licht van zestien assimilatielampen. Er werd teven geconstateerd dat de elektriciteit voor de meter werd afgetapt. De kwekerij is geruimd. De 28-jarige bewoonster van de woning werd aangehouden. Zij werd na verhoor weer vrijgelaten. De politie onderzoekt de zaak nog.

Drugsactie rondom station en Valkenbergpark

BREDA: De politie heeft donderdag van 16:00 uur tot 22:00 uur een drugsactie gehouden in en rond het station en Valkenbergpark. Dit is een gebied waar regelmatig drugsgerelateerde overlast is. Naast politieagenten van het korps Midden en West Brabant, werden ook twee stadswachters ingezet en agenten van de spoorwegpolitie. Een speciale drugshond uit Rotterdam werd ingezet om drugs op te sporen. Twee Belgische mannen werden in de Spoorstraat aangehouden met 50 gram softdrugs. Een minderjarige werd aangehouden met een
gebruikershoeveelheid softdrugs. Ook werden een vijftal (buitenlandse) personenauto's gecontroleerd. Hierbij werden alleen
gebruikershoeveelheden aangetroffen.

Auteur: Manfredi Mauro