Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 6 april 2007

Aangehouden na diefstal en drugs

MOERDIJK: De politie heeft donderdagmorgen rond 07:30 uur op de Steenweg een 17-jarig meisje uit Zevenbergen en een 22-jarige man uit Stampersgat aangehouden. Dit gebeurde op verdenking van diefstal van kentekenplaten. Agenten troffen de twee aan bij een wegrestaurant, waarbij de man bezig was de kentekenplaten van zijn auto te verwisselen. Hij bleek in het bezit te zijn van platen die even daarvoor gestolen waren uit van een auto uit Oud Gastel. Hij bleek ook in het bezit van vijf gram speed. Het meisje had ook flink wat drugs op zak. Zij was in het bezit van ruim vijftig gram speed en 105 xtc-pillen. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt. De twee zijn na verhoor op vrije voeten gesteld. De politie onderzoekt de zaak nog.

Aanhouding na rijden met ontzegging

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdagavond rond 20:00 uur een 23-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden die autoreed, terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Zijn rijbewijs was eind 2005 door een rechter ongeldig verklaard. De verdachte reed in een auto die op naam stond van iemand anders. De auto is in beslag genomen. Tegen de man, die na verhoor weer in vrijheid werd gesteld, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel

NIEUW VOSSEMEER: Vrijdagochtend heeft rond 11:45 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenautos op kruising van de de Assumburgweg met de Moorseweg. Een 43-jarige inwoonster van Sint Annaland reed in haar over de Moorseweg, komende vanuit de richting Molenweg. Haar 13-jarige dochter zat naast haar. De vrouw zag dat er een auto uit de Assumburgweg kwam en verminderde enigszins vaart. Omdat zij op een voorrangsweg reed, vermoedde zij dat de auto, bestuurd door een 35-jarige vrouw uit Den Haag, zou stoppen. Dit gebeurde echter niet en de twee wagens kwamen met elkaar in botsing. Moeder en dochter belanden met hun voertuig in de sloot. Zij konden zelf uit hun auto komen en werden verzorgd door personeel van brandweer en ambulance. Ook de traumaheli was ter plaatse gekomen. De vrouw bleek een gebroken heup te hebben en haar dochter een gebroken pols. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster uit Den Haag klaagde over pijn in haar enkel. Verkeersongevalanalisten hebben de situatie ter plekke onderzocht.

Aangehouden wegens winkeldiefstal

ROOSENDAAL: De politie heeft vrijdagochtend in de Van Beethovenlaan rond 11:30 uur een 61-jarige vrouw uit Roosendaal aangehouden wegens winkeldiefstal. Medewerkers van de winkel zagen dat de vrouw persoonlijke verzorgingsproducten in haar tas stopte en die vervolgens niet afrekende bij de kassa. Andere producten werden daar door haar wel afgerekend. Zij werd overgebracht naar het bureau voor verhoor. Na betaling van een boete van honderd euro werd zij weer op vrije voeten gesteld.

Politie controleert het verkeer

DINTELOORD: De politie heeft vrijdag tussen 11:15 uur en 14:15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Noordlangeweg. De toegestane snelheid op dat traject is 80 km/u. 2108 automobilisten passeerden de controle. 67 van hen deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid was 109 km/u.

Over trajecten

Dit traject is één van de 10 trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen terug te dringen. De trajecten zijn gekozen op basis van ongevalanalyses en (meet)ervaringen van de politie, gemeente en de provincie Noord-Brabant. Op deze plaatsen vonden de laatste drie jaar meer dan 600 letselaanrijdingen plaats. De politie zal op deze locaties intensief controleren op de vijf speerpunten: helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt ook anno 2007 nog onnodig veel slachtoffers. Vandaar dat de politie met deze controles automobilisten en andere weggebruikers wil wijzen op de risicos van een te hoge snelheid.

Auteur: Manfredi Mauro