Politie Gelderland-Zuid

Verkeersongevallen op A15

Tiel e.o., 06-04-2007 o Op de A15 Gorinchem richting Nijmegen vond in beide richtingen een ongeval plaats. Hieronder vind u informatie die op dit moment bij de politie bekend is.

Gorinchem richting Nijmegen

Rond 16.00 uur vond een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen die benzine vervoerde en een busje. De bestuurder van het busje raakte bekneld en moest door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijd. Hij was daarna wel aanspreekbaar maar is ter controle met de ambulance naar het ziekenhuis gegaan. Voor zover bekend is de chauffeur van de vrachtwagen ongedeerd.

Bij de aanrijding ontstond geen gevaarlijke situatie. Er lekte een kleine hoeveelheid benzine op het wegdek. De brandweer en politie zijn ter plaatse en de situatie is onder controle. Wel is een omleiding ingesteld en wordt het verkeer vanaf knooppunt Deil omgeleid via de A2, A27 en A12. Hoe lang deze omleiding nodig is, is onbekend.

Nijmegen richting Gorinchem

Bij Kerk Avezaath was rond 16.15 uur een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenauto. Bij dit ongeval waren drie slachtoffers; twee zijn met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Tiel. Eén slachtoffer is met de traumahelicopter naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen gebracht. Meer gegevens over de slachtoffers en hun letsel zijn op dit moment niet bekend. De vrachtwagenchauffeur had geen letsel.

De rechterrijstrook van de A15 richting Gorinchem is na het ongeval ter hoogte van Wadenooijen. Hoe lang deze afsluiting duurt, is nog onbekend. (11)