Nederlandse Tafeltennisbond


discussiebijeenkomst over talentontwikkeling op 6 april

28-02-2007

De Vereniging voor tafeltennistrainers (VVTT) organiseert op 6 april een technische bijeenkomst voor B- en C-trainers. Op Papendal wordt onder leiding van Luc Janssen uitgebreid ingegaan op topsport en de vele facetten die een rol spelen bij het al dan niet slagen van een topsporter enóf talent. Het programma is divers en geeft veel ruimte aan de inbreng van de uitgenodigde B- en C-trainers

Programma Vrijdag 6 april

Vrijdagmiddag 15.15-17.45 uur

Wat zijn voor een jong talent en aankomend topper de basisvoorwaarden om een succesvolle topspeler / speelster te worden? Bij elke nieuwe lichting zijn er geroemde talenten, maar het is weinig talenten gegeven om hun status om te zetten in internationale topper, de meesten blijven steken in het eeuwig talent. Werd Trinko Keen al snel een talent genoemd? Wie namen voor hem de beslissingen op jonge leeftijd, op welk moment was er samenspraak met trainers en coaches, welke conclusies trok hij op welk moment die hem tot de internationale topper maakten die hij is?

Wat vindt hij zelf doorslaggevende beslissingen in zijn tafeltennisloopbaan? Zijn er beslissingen genomen die hem geremd hebben in zijn ontwikkeling, had hij een nog betere speler kunnen zijn? Vragen ter lering van het trainersgilde, die maar door één persoon kunnen worden beantwoord. In het middagprogramma zal Trinko Keen discussiërend aangeven wat voor hem de basisvoorwaarden zijn geweest die hem tot topspeler hebben gemaakt.

Vrijdagavond 18.45-21.00 uur

Forumdiscussie
In het avondprogramma zal een forumdiscussie worden gehouden. Het onderwerp van deze discussie sluit aan op het middagprogramma, maar gaat dieper in op de rolverdeling tussen clubtrainers en bondstrainers in de verschillende ontwikkelingsfases van een topsporter. Behalve Trinko zullen Achim Sialino (technisch directeur NTTB) en Peter Joëls (trainer TOGB) aan deze forumdiscussie deelnemen. De voorzitter van de VVTT, Luc Janssen, zal als discussieleider optreden.

De Uitnodiging technische bijeenkomst 6 april is hier te downloaden.