Ingezonden persbericht


FEESTELIJKE START HISTORISCHE DIERGAARDE TRAM (lijn 11)

Ter gelegenheid van het 150-jarig Jubileum van Diergaarde Blijdorp, openen Pedro Peters (directeur RET) en Ton Dorresteijn (directeur Blijdorp) vandaag de tramverbinding tussen het Centraal Station en Diergaarde Blijdorp. Als symbolisch gebaar overhandigt Ton Dorresteijn aan Pedro Peters een 'reuzengiraf' van pluche die als markante Blijdorp bewoner (giraffen komen ook voor in het beeldmerk van de Diergaarde) voortaan zal meerijden tijdens de ritten van de historische Diergaarde Tram. Na het uitbrengen van een champagnetoast en belgerinkel, maken beide directeuren een feestelijke proefrit door de wijk Blijdorp.

De tramverbinding wordt verzorgd met historische trams uit 1931 van de stichting RoMeO (Rotterdams Openbaarvervoer Museum en Exploitatie Oldtimers) in opdracht van de RET. Ze zijn op zich al een bezienswaardigheid maar nog extra opvallend 'aangekleed' als Diergaarde Tram met o.a. de giraf die overal de kop opsteekt. Ook de haltes bij Centraal Station en de Diergaarde zijn herkenbaar als Diergaarde Tramhalte.

De historische trams rijden vanaf 6 april - tijdens vakanties en feestdagen - tussen Centraal Station (Proveniersplein) en de vroegere hoofdingang van Blijdorp aan de Van Aerssenlaan. De eerste tram vertrekt om 10.00 uur van het Centraal Station en de laatste tram vertrekt rond 18.00 uur vanaf Blijdorp. Op de drukste momenten van de dag rijdt er elke 10 minuten een tram, daarbuiten elk kwartier.

De Diergaarde Tram rijdt in 2007 op de volgende dagen: Paasweekend 6 + 7 + 8 + 9 april
Meivakantie 28 april t/m 6 mei
Hemelvaartsweekend 17 + 18 + 19 + 20 mei
Pinksteren 26 + 27 + 28 mei
Zomervakantie 7 juli t/m 2 september
Herfstvakantie 20 t/m 28 oktober

150 jaar Rotterdamse Diergaarde wordt gevierd met allerlei activiteiten. Op www.diergaardeblijdorp.nl vindt u meer hierover. Eind april vindt de officiële opening plaats van een groot publieksevenement: de Tijdreis die 150 jaar Diergaarde laat herleven.

Bezoekers die met de Diergaarde Tram naar Blijdorp reizen, ontvangen bij aanschaf van een dagretour van ¤ 2,50 een voordeelbon voor ¤ 1,50 korting op de entreeprijs. De dagretour is alleen te koop in de Diergaarde Tram en het tarief geldt voor iedereen vanaf drie jaar.

De RET werkt continu, samen met haar opdrachtgever de Stadsregio Rotterdam, aan de verbetering van het openbaar vervoer in Rotterdam en de regio. De opening van deze tramverbinding is hier een goed voorbeeld van.