Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tilburg, 6 april 2007

De lekkerste kaas start in Alkmaar
Marco Borsato ontvangt eerste Volmer Kaas

Op 6 april zal het nieuwe Kaasmarkt-seizoen in Alkmaar worden geopend. Dit jaar gaat de start van het kaasseizoen samen met de introductie van de lekkerste kaas van Nederland: Volmer. De Burgemeester van Alkmaar, de heer Bruinooge, en Marco Borsato ontvangen op de kaasmarkt de allereerste Volmer Kaas. Vervolgens zal de eerste Volmer kaas in het Hollands Kaasmuseum worden geplaatst. Volmer is een nieuw kaasmerk van Campina en ligt nu in de Nederlandse supermarkten.

Proef de zeewind in Volmer
De onderscheidende smaak van Volmer wordt grotendeels bepaald door zijn herkomst: gegarandeerd uit Noord-Holland. Noord-Holland is uniek door haar ligging: de weiden liggen dicht bij zee, net achter de duinen, onder zee-niveau. De zeewind heeft vrij spel om over de uitgestrekte weiden te waaien. Daardoor is het gras in Noord-Holland licht zilt van smaak en geven de koeien die op deze weiden grazen bijzondere rijke melk.

Van die bijzondere melk wordt volgens een unieke, beschermde receptuur Volmer gemaakt. De kaas krijgt alle tijd om te rijpen en op smaak te komen in de eigen korst. De kaas is daardoor heerlijk smeuïg en romig: vol van karakter.

Doordat Volmer een streekeigen product is, uniek in de wereld, is op de verpakking ook het rode kwaliteitszegel afgedrukt, welke is afgegeven door de Europese Unie.

Noord-Hollandse kaas: regionaal succes binnen Europa bezegeld De Europese Unie heeft de kwaliteit van Noord-Hollandse kaas bezegeld met het toekennen van de 'Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB)'. Kaas die volgens deze beschermde methode wordt gemaakt mag op de verpakking het rode kwaliteitszegel afdrukken. Dit predikaat wordt uitsluitend toegekend aan streekeigen producten die dankzij hun oorsprong uniek zijn in de wereld. Het rode zegel is vergelijkbaar met het beroemde Franse 'Appellation d'Origine Controlée' (AOC).

Volmer voldoet geheel aan de voorwaarden van het rode zegel en wordt volgens beschermd Noord-Hollands recept gemaakt met melk van koeien die op de Noord-Hollandse weiden grazen, in een Noord-Hollandse kaasmakerij worden gemaakt en in Noord-Holland hebben gerijpt.

Trends en ontwikkelingen in de kaaswereld
Producttrends in de Nederlandse voedingsmiddelen worden veelal ingedeeld in de vier G's: Genieten, Gezondheid, Gemak en Goed gedrag. Ondanks de opkomst van laatst genoemde drie trends, is het aandeel van producten die zich richten op genieten veruit het grootst. Desondanks is het marktaandeel binnen kaas van merken die zich richten op een goede kwaliteit zeer beperkt.

Daarnaast is er, als tegenhanger van de globalisering, bij de consument behoefte aan "eigen", regionale producten; producten die men herkent, die men gelooft en waar men zich aan vast kan houden.

Met het aanbieden van de lekkerste kaas, uit de streek Noord Holland, wil Volmer inspelen op de Genieten-trend én de vraag naar streekeigen producten.

Campina
Campina is in volume en omzet het grootste A-merk in de Nederlandse supermarkten en is als zuivelspecialist sterk in de bereiding van kwaliteitskazen. Met kaasmerken als Milner, Mon Chou, Chevagne, Passendale en Noord-Hollandse kazen met het rode BOB-zegel bereikt Campina een brede groep consumenten.

Bijlage

Volmer. Kaas vol Karakter assortiment
De Volmer Kazen vol Karakter zijn er in drie karakteristieke smaakvarianten: van licht gerijpt tot extra gerijpt.
Volmer Zacht Karakter een licht gerijpte kaas van ca 2 maanden met een zachte, intense smaak en een bijzonder romig mondgevoel. Volmer Pittig Karakter een gerijpte kaas van ca 5 maanden die door een langere rijping een pittig karakter heeft ontwikkeld. Volmer Robuust Karakter een extra gerijpte kaas van ca 8 maanden met een stevige, krachtige smaak en een heerlijke nasmaak.

Volmer is er in (hersluitbare) voorverpakte plakken en stukken én vers van het mes. Omschrijving Smaakvariant Inhoud Consumenten Adviesprijs Volmer plakken zacht karakter 225 gram ¤ 2,19 Volmer plakken pittig karakter 225 gram ¤ 2,45 Volmer plakken robuust karakter 225 gram ¤ 2,79
Volmer stuk zacht karakter 500 gram ¤ 4,69 Volmer stuk pittig karakter 500 gram ¤ 4,99 Volmer stuk robuust karakter 500 gram ¤ 5,39

EINDE PERSBERICHT