Politie Twente

Persbericht Brandstichting gymzaal in Enschede

Vrijdag 6 april 2007

Brand gymzaal aangestoken, Politie houdt zeven verdachten aan

Enschede

Uit onderzoek door de technische recherche van de politie is gebleken dat de brand in de gymzaal aan de Cornelis Troostlaan in Enschede op woensdag 28 maart jl. is aangestoken. Tijdens deze brand moesten een aantal bewoners van vlakbij gelegen woningen, hun woning verlaten, vanwege gevaar voor het overslaan van de brand en de rookoverlast. Uit metingen door de brandweer is niet gebleken dat er schadelijke stoffen waren vrijgekomen. Na het blussen konden de bewoners weer naar hun huizen terug. Enkele van deze woningen liepen schade op als gevolg van deze brand. De gymzaal werd als verloren beschouwd en is inmiddels gesloopt in verband met instortingsgevaar.

Op 29 en 30 maart kon de politie drie verdachten aanhouden, die worden aangemerkt als de vermoedelijke brandstichters van de gymzaal. Dit betreffen een 18-, 21- en 22-jarige Enschedeër. De drie verdachten hebben de brand bekend en zijn in bewaring gesteld.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat de drie genoemde verdachten als groep met nog vier andere verdachten, in wisselende samenstelling op stap gingen en mogelijk verantwoordelijk zijn voor meerdere branden in de wijk Pathmos, Stadsveld en de Laares. Onder andere werden branden gesticht in containers, een vrachtwagen, een leegstaande woning en een in aanbouw zijnde woning.

Daarop hield de politie tussen 2 en 4 april nog een viertal verdachten aan, die bij een of meerdere brandstichtingen aanwezig waren. Deze verdachten betreffen een 18- en 24-jarige Enschedeër en een 20- en 25-jarige Enschedese. De twee mannelijke verdachten zitten in voorlopige hechtenis en de twee vrouwelijke verdachten zijn in afwachting van de zitting in vrijheid gesteld. (07-039809)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --