Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Grootste schoonmaakcontract in geschiedenis

Megacontract Schoonmaak NS naar CSU

Uden, 6 april 2007 - Twee dochterondernemingen van NS: NS Stations B.V. en NedTrain B.V. ondertekenden op 2 april met CSU Cleaning Services een megacontract voor het schoonmaakonderhoud van een groot aantal stations, treinen en gebouwen. Het contract heeft op basis van de looptijd van 5 jaar een waarde van 75 miljoen euro. Daarmee is het voor zover bekend het grootste contract dat ooit voor uitsluitend schoonmaak in Nederland aan 1 partij is toegewezen.

CSU Cleaning Services verzorgt conform het contract vanaf april de schoonmaak van diverse gebouwen, treinmaterieel en stations van de NS en NedTrain. De locaties liggen verspreid door heel Nederland en zijn verdeeld over 5 percelen. Het betreft de NS regio's Zwolle en omgeving, Limburg, Zeeland en Amsterdam en omgeving. In Zuid Holland gaat het om de treinreinigingslocaties Leidschendam, Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en Leiden.

NS koos CSU na een Europese aanbestedingsprocedure. Conform de Schoonmaak CAO neemt CSU de personeelsleden van de zittende dienstverleners over. Frie van Hulten, directievoorzitter van CSU is blij met deze fraaie nieuwe opdracht: ΎDit grootste schoonmaakcontract ooit is direct veruit het grootste in onze portfolio. We zijn enorm verguld met deze opdracht omdat het een prachtige omzetuitbreiding betekent in dit nog prille jaar. Bovendien bestaat een deel van het contract uit werkzaamheden die reeds bij onze organisatie waren ondergebracht. De afgelopen periode heeft onze interne organisatie hard gewerkt om de opstart vanaf 1 april goed te laten verlopen en een kwalitatieve dienstverlening te garanderen. Een flinke klus.Ύ

CSU is vanuit 30 vestigingen landelijk actief in schoonmaak en beveiliging. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. CSU biedt werk aan ruim 10.000 mensen en behoort tot de top 3 van schoonmaakbedrijven en top 5 van beveiligingsbedrijven in Nederland.

De organisatie verwacht over 2007 een omzet van ruim 200 miljoen euro.

CSU werkt vanuit een verbetermodel waarbij medewerkertevredenheid zorgt voor betere dienstverlening en een hogere klantwaardering. CSU won in 2006 goud in de verkiezing tot Beste werkgever van Nederland, die door Great Place to Work wordt uitgevaardigd. Meer info op www.csu.nl

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht