Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

Statenfractie PvdA Noord-Holland kiest nieuw fractiebestuur Tjeerd Talsma nieuwe fractievoorzitter PvdA

Tjeerd Talsma (56) uit Callantsoog zal Peter Visser opvolgen als fractievoorzitter van de PvdA in Provinciale Staten van Noord-Holland wanneer Visser donderdag 12 april wordt benoemd als gedeputeerde. Talsma is door de fractie unaniem als nieuwe voorzitter gekozen.

Talsma is lid van Provinciale Staten sinds 1999. Hij heeft zich de afgelopen jaren vooral bezig gehouden met verkeer en vervoer en de rekeningencommissie. In het dagelijks leven is Talsma directeur van het Etty Hillesum College in Den Helder. Ook is hij voorzitter van het Jongeren Ondersteuningsfonds Cultuur en Onderwijs in Den Helder.

Talsma is blij met het vertrouwen dat hij van de fractie gekregen heeft. "Ik besef dat het een zware verantwoordelijkheid is, maar ik heb er veel zin in. De provincie is een belangrijke bestuurslaag, en ik wil er alle energie in steken om Noord-Holland sterker, groener en socialer te maken. Ik wil vooral investeren in het goed functioneren van de fractie, waarin alle meningen tot hun recht komen".

De PvdA moet volgens Talsma een duidelijk eigen PvdA-gezicht behouden in het nieuwe college van Gedeputeerde Staten. Talsma: "Wij zijn verheugd dat we Noord-Holland mee kunnen gaan besturen. Ik heb veel waardering voor PvdA-lijsttrekker Peter Visser, die dit voor elkaar heeft gekregen. Het collegeakkoord heeft een duidelijk PvdA-stempel gekregen. Maar daarnaast is het van groot belang dat ook de fractie een duidelijk eigen gezicht houdt. Wij zullen ons daarbij met name richten op jongeren, milieu, wonen en openbaar vervoer".

Behalve de nieuwe fractievoorzitter heeft de PvdA-fractie ook een nieuw fractiebestuur gekozen. Naast Talsma bestaat dit uit Rob Meerhof en Liesje Klomp. De Velsenaar Meerhof (50) wordt vice-fractievoorzitter en secretaris. Klomp (25) uit Alkmaar wordt penningmeester van de fractie.

Wanneer op 12 april Peter Visser en Sascha Baggerman door Provinciale Staten worden benoemd als gedeputeerden zullen er twee plekken vrijkomen in de fractie. Deze zullen worden opgevuld door de eerste twee opvolgers op de lijst: Greet Blokker uit Akersloot en Ed Wagemaker uit Hoorn. Blokker was vorige periode al drie jaar lid van Provinciale Staten. Wagemaker is nieuw, hij was tot vorig jaar lid van de gemeenteraad van Hoorn.


*** EINDE PERSBERICHT ***