Ingezonden persbericht


Persbericht

Toename aantal serieuze meldingen over pesten in 2006

Utrecht, 6 april 2007

Pestweb registreerde over 2006 een toename van het aantal serieuze meldingen. Er zijn 5816 meldingen en vragen rondom pesten binnengekomen bij de hulplijn: 4170 e-mails en 1646 telefoontjes. Vooral het aantal e-mails steeg fors: een toename van 41% in vergelijking met het jaar ervoor (2949 e-mails in 2005).

Landelijke campagnes tegen pesten, lespakketten en honderden boeken ten spijt, wordt er in Nederland nog steeds erg veel gepest. Dit blijkt uit de vele contacten met Pestweb. De meeste vragen krijgt Pestweb van kinderen die een lange tijd gepest worden, veelal langer dan een jaar. Pesten blijkt een hardnekkig verschijnsel dat niet vanzelf overgaat.

Hoewel veel scholen pesten effectief aanpakken, gebeurt het nog dat kinderen niet naar hun leerkracht durven gaan of als ze dit doen, niet serieus worden genomen. Niet alle scholen grijpen effectief in bij pesten. Ook ouders die bellen, onderschrijven dit probleem.

www.pestweb.nl is dé site met informatie, advies en tips over pesten. Via email of telefoon krijgen kinderen, ouders en leerkrachten een persoonlijk advies om pesten tegen te gaan.


---

Noot voor de redactie,