Getronics PinkRoccade

samenwerken in de zorgsector

Nieuwegein, 6 april 2007 Persbericht

Getronics PinkRoccade en Florence gaan samenwerken in de zorgsector

Florence, een zorginstelling in de regio Haaglanden, en ICT-dienstverlener Getronics PinkRoccade hebben een businesspartner overeenkomst getekend. Met deze samenwerking streven beide organisaties naar een kwalitatief goede en doelmatige zorg, ondersteund met effectief gebruik van ICT. Florence heeft daarvoor gekozen voor de Care Solution Suite van Getronics PinkRoccade, die momenteel geïmplementeerd wordt. Daarnaast gaan Getronics PinkRoccade en Florence verder de toekomstige noodzakelijke ICT vernieuwingen gezamenlijk ontwikkelen binnen de Care Solution Suite. De intentie om samen te ondernemen in de zorg, geeft beide partijen veel vertrouwen voor de toekomst.

Met de Care Solution Suite ondersteunt Getronics PinkRoccade zorginstellingen bij een prestatiegerichte en geïntegreerde bedrijfsvoering. Het stelt zorgorganisaties in staat altijd en overal toegang te hebben tot relevante informatie, waarmee zij hun dienstenaanbod beter kunnen afstemmen op de wens van de klant. Alles is er op gericht de productiviteit van de medewerkers te verbeteren, de organisatie beter bestuurbaar te maken en te voldoen aan de informatieplicht richting andere partijen - zoals zorgkantoren, indicatiestellers en overheden.

Florence komt vanuit een fusiesituatie en heeft daardoor te maken met veel zorgsystemen, die leiden tot suboptimalisatie in het zorgproces. Door te kiezen voor de Care Solution Suite van Getronics PinkRoccade gaan ze naar een integraal zorgsysteem, dat alle typen van zorg die zij bieden kan ondersteunen op alle locaties. Paul Hilhorst, ICT manager: âDe Care Solution zorgt voor optimale procesondersteuning en stelt ons in staat de cliënt en de geleverde producten te volgen door ons gehele zorgproces.â

Florence biedt een gedifferentieerd aanbod van diensten op het gebied van zorg en welzijn. Zowel op de eigen locaties als thuis bij de cliënt. Florence is bij uitstek een organisatie die op een ondernemende manier invulling wil geven aan haar maatschappelijke taak als aanbieder van zorg. Voorbeelden hiervan zijn de zorgwinkels, servicepunten in woonzorgzones en het Domotel, waar senioren kunnen overnachten om domotica toepassingen in de woning uit te proberen.