Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 6 april 2007

GESLAAGD SYMPOSIUM INTEGRATIE EN STEDENBOUWERS;
meer ruimte voor ondernemers in de naoorlogse stad en een zondagsmarkt op de Bos en Lommerweg!

Meer ruimte en kansen voor ondernemers: dat was het centrale pleidooi van het symposium "Integratie en stedenbouwers", op 28 maart georganiseerd door Urhahn Urban Design en De Principaal, de projectontwikkelaar van Woonstichting De Key. Inleidingen door Fer Felder, Northon Flores Troche, Jan Rath en Gert Urhahn gaven ondanks de verschillende invalshoeken een eensluidend signaal af: er moet meer ruimte komen voor eigen initiatief en ondernemerszin in de naoorlogse stad.

Bijkomend effect hiervan is dat dit mogelijkheden biedt voor immigranten om te participeren in de maatschappij. Belemmeringen zijn onze overgereguleerde stedenbouw, aanbod dat niet aansluit op de vraag, en natuurlijk geld.

Het symposium diende tevens als aftrap voor Urhahn Urban Design om te zoeken naar een 'nieuwe traditie in de stedenbouw'.

De discussie onder leiding van Felix Rottenberg was erop gericht de betrokken partijen aan te spreken op hun verantwoordelijkheden. Met name de financiering stond hierbij centraal: meegroeiende huren, kortlopende contracten, de corporaties -de belangrijkste huurbaas in de naoorlogse stad- zijn er nog niet echt mee bezig.

Noot voor redactie (