Gemeente Tilburg

Datum 5 april 2007

Vestiging Terugkeervoorziening De Sluis aan Europalaan in najaar 2007
Uitnodiging informatieavond op donderdag 12 april 2007 a.s. in wijkcentrum Žt Sant

Het college van B&W heeft op 3 april positief besloten over de vestiging van Terugkeervoorziening De Sluis aan de Europalaan in het najaar van 2007. Daarom nodigen wij u hierbij graag uit voor een informatieavond op donderdag 12 april 2007 aanstaande. Hier krijgt u meer over het project te horen.

Wat is een terugkeervoorziening? Stadhuisplein 130 De Terugkeervoorziening De Sluis is een begeleid wonen project voor 15 jongeren van 16 ­ 23 jaar uit Tilburg die met politie en justitie in aanraking zijn geweest en na hun detentie Postadres terugkeren naar Tilburg. Zij worden hier intensief, individueel begeleid om hun plek in de Postbus 717 samenleving weer te vinden. Zij worden geholpen bij het vinden van school/werk, omgaan 5000 AS Tilburg met financiën, vrijetijdsbesteding, contact met familie en vrienden en ze leren zelfstandig te wonen. De Regionale Instelling Beschermde Woonvormen Midden Brabant (RIBW MB) is Doorkiesnummer de uitvoerder van deze voorziening in opdracht van de Gemeente Tilburg. De vestiging van 06-11041663 een dergelijke voorziening past in de plannen van de Gemeente Tilburg om de stad veiliger Faxnummer te maken. Doordat jongeren bij terugkeer in Tilburg intensief begeleid worden is de kans 013 542 87 83 kleiner dat zij terugvallen in criminaliteit.

Locatie
De Terugkeervoorziening De Sluis wordt gehuisvest in de portiekflat van de Europalaan 649 t/m 663. De RIBW MB huurt de appartementen dan van WonenBreburg.

Begeleiding
Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig op De Sluis. De jongeren worden begeleid door Beleidsontwikkeling een mentor die hen helpt bij het uitvoeren van hun hulpplan. De begeleiding is niet Economie vrijblijvend. Van elke jongere wordt motivatie gevraagd om zijn leven op een positieve Milieu wijze op te bouwen en de jongere is verplicht een dagbesteding (school/werk) te hebben. Ruimtelijke Ordening De Sluis heeft een teammanager, die eindverantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van Maatschappelijke Ontwikkeling zaken. Onderwijs en Jeugd Veiligheid Uitnodiging voor de informatieavond
Op donderdag 12 april as. vindt er een informatieavond plaats in wijkcentrum `t Sant aan de Beneluxlaan 74. U wordt uitgenodigd om aanwezig te zijn op deze avond. De projectleider Petra Tjalma zal u dan meer over het project vertellen. Ook zullen er medewerkers van de gemeente, WonenBreburg en de RIBW MB aanwezig zijn. Er is voldoende gelegenheid voor het stellen van uw vragen.

De informatieavond is in twee gedeelten opgebouwd:
1. Van 19.00 uur ­ 20.30 uur voor de huidige bewoners van Europalaan nummers 649 t/m 663. Van WonenBreburg zijn aanwezig: de woonconsulent Roger de Leeuwe en projectleider Frank in 't Groen. Van De Sluis is teammanager Frank Meeuwsen aanwezig.
2. Van 20.30 uur ­ 22.00 uur: voor de overige bewoners, omwonenden en wijkbewoners. Aanwezig zijn: de projectleider van De Sluis Petra Tjalma, woonconsulent Roger de Leeuwe en projectleider van WonenBreburg Frank in 't Groen en de teammanager van De Sluis Frank Meeuwsen.
Pagina 1 van 2

Veilige buurt
De Gemeente Tilburg, de RIBW MB en Wonen Breburg vinden een goede communicatie met bewoners in de wijk heel belangrijk. Daarom wordt u in een zo vroeg mogelijk stadium over deze ontwikkelingen geïnformeerd. Groot belang wordt gehecht aan het goed informeren over de afspraken en maatregelen die worden afgesproken in De Sluis, om ervoor te zorgen dat buurtbewoners en bewoners van De Sluis in goede harmonie met elkaar in de wijk kunnen wonen.

Meer informatie?
Voor vragen en opmerkingen over Terugkeervoorziening De Sluis kunt u contact opnemen met Petra Tjalma, projectleider. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06 - 11041663 of per e-mail via ptjalma@conclusion.nl Voor vragen aan de gemeente kunt u contact opnemen met Willem Bongaarts van gebiedsteam West, 013-542 88 03 of per e-mail willem.bongaarts@tilburg.nl

Voor vragen en opmerkingen aan WonenBreburg kunt u contact opnemen met Frank in 't Groen van vestiging Noord/West. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013-547 81 01 of per e-mail f.intgroen@wonenbreburg.nl