Ingezonden persbericht


Persbericht
6 april 2007

Museum van de Twintigste Eeuw nu 100 % rookvrij

Sinds 4 april 2007 is het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn 100 % rookvrij. Het museum zelf en de MuseumShop waren al rookvrij, maar nu is ook de horeca, het MuseumCafé, ook verboden terrein voor rokers. Het museum had al een rookvrije ruimte, maar in overleg met alle medewerkers is gekozen voor een geheel rookvrije horeca.

Omdat het Hoornse museum geen overheidsinstelling is, was een rookvrij MuseumCafé (nog) niet verplicht. Aangezien er ook veel kinderen regelmatig in het museum komen en de meeste medewerkers ook niet roken, is tijdens een medewerkersvergadering besloten tot een geheel rookvrije horeca. Dan hoeft niemand meer 'mee te roken'. Hiermee loopt men vooruit op te verwachten ontwikkelingen in de Nederlandse horeca.

Keuze medewerkers
Volgens directeur Hans Stuijfbergen voldeed de rookvrije ruimte achter het MuseumCafé niet optimaal: "Soms moesten bezoekers ook door deze ruimte lopen en door de lage plafonds in deze voormalige kaaspakhuizen was het toch snel rokerig. We wilden het iedereen naar de zin maken en kozen lange tijd voor het slechts op verzoek brengen van asbakken, maar dat was ook geen goede oplossing. Nu kwam er vanuit de medewerkers zelf de vraag of we niet alvast helemaal rookvrij konden worden en hebben we dit na enige discussie in goed overleg besloten."

Drijvend terras
Veel mensen, ook niet-museumbezoekers kunnen er terecht, hebben het sfeervolle MuseumCafé al ontdekt en drinken er bijvoorbeeld op zaterdag- of zondagmiddag een kopje cappuccino of een wijntje. Voor kinderen is er een speelhoekje met een keukentje en leesboekjes. Ook zijn er in het MuseumCafé verschillende actuele tijdschriften en bordspellen. In de zogenaamde patio, een ruimte met een daklicht, kan men zelfs met minder weer een buitengevoel krijgen. En vanaf Pasen is met mooi weer ook het drijvend terras voor het museum weer in gebruik. Op dit terras mag men nog wel een sigaret opsteken!

Het museum is voorzien van een lift, een MuseumCafé (rookvrij) en een MuseumShop.

De openingsuren zijn dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur en zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. De entree bedraagt voor volwassenen E 4,- en voor kinderen van 4 tot 16 jaar E 2,-. Met de MuseumKaart heeft men gratis entree. Voor informatie kunt u bellen met 0229-214001 of kijken op www.museumhoorn.nl.

Einde persbericht.

Voor meer info of fotomateriaal:
Hans Stuijfbergen, 0229-214001 of info@museumhoorn.nl


---- --