NOVA

06-04-2007

Ladingendiefstal
Diefstal van ladingen uit vrachtwagens is een veel groter probleem dan gedacht. De schade loopt in Europa tot in de miljarden. Ook hebben chauffeurs steeds meer te maken met grof geweld, of worden ze tijdens hun slaap in de cabine verdoofd met gas. Nederlandse chauffeurs zijn opvallend vaak de pineut.

Franse verkiezingen
Vraag aan de Fransen met ze het liefst op vakantie willen en François Bayrou is dan de ontbetwiste winnaar. De outsider die nauwelijks aandacht kreeg, blijkt opeens een serieuze kans te maken op het Franse presidentschap. De rechtse kandidaat Sarkozy en de linkse kandidaat Royal vechten elkaar de tent uit en dus vluchten stemmers naar François Bayrou. NOVA volgde de redelijke revolutionair.

VN-top klimaat
Nederland moet rekening houden met veel meer water. En dat gaat erg veel geld kosten. Vandaag verscheen met enige vertraging een nieuw VN-rapport. Nu over de gevolgen van de opwarming van de aarde. In de studio reageert Frans Berkhout, hoogleraar innovatie en duurzaamheid. En NOVA laat een voorbeeld zien van winkelen naar produkten met een lage CO2-belasting.

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht