Anne Sabelis schrijft kinderboekenserie over pesten op school


NIEUWE TONGE, 20070402 -- Anne Sabelis schrijft kinderboekenserie "De pestbemiddelaar" en "De pestkoppenschool" met als onderwerp pesten op school. De boeken zijn avontuurlijk geschreven voor kinderen vanaf negen jaar. Ze zijn vanaf 6 april te bestellen via de website van de schrijfster, of via de boekwinkel.

Korte inhoud:

In "De pestbemiddelaar" (ISBN:978-90-8834-088-8) worden de drie hoofdpersonen uit het verhaal, Bob, Tessa en Kai, vreselijk gepest op school. Op een dag ziet Bob een vreemde advertentie in de supermarkt. Een pestbemiddelaar biedt zijn diensten aan. De kinderen zijn het pesten zo zat, dat ze hem in het geheim ontmoeten. Zij beseffen niet welke moeilijkheden ze zich hiermee op de hals halen. Als Kai in gevaar komt, besluiten Bob en Tessa een gewaagde reddingsactie op touw te zetten, maar de risico's zijn groot...

In "De pestkoppenschool" (ISBN: 978-90-8834-089-5) openen Bob, Tessa en Kai hun eigen clubhuis, het "anti-pesthuis". Ze willen andere kinderen die gepest worden helpen. Al snel krijgen ze een vreemde brief in hun bus. De brief komt van een onbekende juf. Ze vraagt de kinderen om hulp omdat ze op haar school zo gepest wordt. De kinderen gaan op onderzoek uit en ontdekken dat het wel een heel vreemde school is, waar deze juf op werkt. Dan verdwijnt Tessa spoorloos. Onder leiding van Bob en Kai komen de kinderen van het anti-pesthuis in actie om haar en de juf te redden.

Over de schrijfster:

Op 2 januari 1968 werd Anne in Leiden geboren. Zodra ze kon schrijven begon ze aan haar eerste verhaal, en ze is nooit meer met schrijven gestopt.
Anne woont in Nieuwe Tonge, is getrouwd en moeder van drie kinderen. Regelmatig wonen er een aantal pleegkinderen bij hen. Dan is het een drukte van belang, maar wel gezellig! Ze is op dit moment bezig met een nieuw kinderboek over twee jongens uit Nieuwe Tonge en hun voetbalavonturen. Anne wil nog heel lang voor kinderen blijven schrijven.

Meer informatie op http://www.annesabelis.nl





Ingezonden persbericht