De opmerkelijkste krant van Nederland bestaat 5 jaar


HAARLEM, 20070406 -- WaarMaarRaar.nl, de opmerkelijkste krant van Nederland bestaat vandaag, 6-4-2007, officieel 5 jaar. Oprichter Jelmer Voogel: "Op een winteravond in februari 2002 zat ik achter de computer, ik was toen al een paar maanden bezig met het verzamelen en online zetten van rare berichten maar wel onder een ander domein. Ik bedacht dat het nooit wat zou worden wanneer ik het niet een eigen domein zou geven. Na wat brainstormen met m'n zus hadden we raarmaarwaar bedacht. Maar helaas die bestond al, dus we besloten de boel om te draaien: waarmaarraar.nl was geboren."

In de beginperiode waren er weinig updates omdat Jelmer maar de beschikking had over twee kranten en de site alleen bijhield. In de loop der jaren is zijn vriendin wel mee gaan helpen, zodat er elke dag tenminste 3 berichten online kwamen. Na 3 jaar was het met 2,5 duizend bezoekers per maand nog geen groot succes op één uitschieter na door een vermelding op het Belgische Radio Donna.

Jelmer Voogel: "November 2005 kreeg ik zowat een hartaanval toen ik 's avonds de statistieken van die dag bekeek. Op 1 dag waren er meer dan 5 keer zoveel bezoekers geweest als normaal en ik kon niet direct zien waar dat aan lag." Pas de volgende ochtend bleek dat Google de RSS feed van WaarMaarRaar.nl standaard plaatste op hun gepersonaliseerde zoekpagina.

Inmiddels bestaat het team van wmr uit 14 man en bezoeken 300 duizend mensen per maand de site. Jelmer Voogel: "Ik wil alle moderators, en vooral mijn vriendin Monique, bedanken voor het werk dat ze in WMR steken. Zonder hun was WMR niet zo groot geweest als dat het nu is."

-------------------
Over Jelmer Voogel

De Haarlemse Jelmer Voogel (22) studeert op dit moment af als Interactieve Media professional aan de Hogeschool van Amsterdam en geeft met zijn eigen bedrijf Media Voogel naast WaarMaarRaar.nl ook een gadget weblog uit en een site voor het verkopen van tweedehands stripboeken.

http://waarmaarraar.nl





Media Voogel