Politie Haaglanden

extra persbericht 6 april

Zoetermeer, 06-04-2007 o Politie ontmantelt drugslijn Zoetermeer

Politie Haaglanden heeft in samenwerking met het Openbaar Ministerie een drugslijn opgerold. In totaal werden in de maand maart tien verdachten aangehouden in de leeftijd van 20 30 jaar. Start onderzoek De politie startte in januari van dit jaar een onderzoek nadat zij signalen ontving dat er werd gehandeld in harddrugs waaronder cocaïne en XTC. Uit het onderzoek bleek dat er een verdovende middelenlijn actief was in Zoetermeer en omgeving. De verdovende middelen werden via een bezorglijn bezorgd bij een groep van circa 100 afnemers uit Zoetermeer en omgeving. De drugs konden via de GSM worden besteld die vervolgens op bestelling werd afgeleverd per scooter en of auto.

Begin maart klapte de zaak met een doorzoeking van een woning in Leidschendam. Daar werd een geldbedrag, kluis en een hoeveelheid drugs in beslag genomen. Vervolgens werden in Zoetermeer (5) en Rijswijk (1) totaal zes verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze drugslijn. Korte tijd later werden nog vier verdachten (uit Zoetermeer) aangehouden.

De politie nam enkele personenautos, mobiele telefoons en een hoeveelheid drugs in beslag.

Eén van de verdachten, een 20 jarige man uit Zoetermeer, zit in voorlopige hechtenis. De meervoudige kamer van de rechbank Den Haag zal deze zaak op 15 juni behandelen.