Politie Zeeland

---
W-996-2007 Pitbull-achtige valt hertenbok aan
Vanmorgen omstreeks 10.50 uur heeft een pitbull-achtige hond het hekwerk rondom het hertenkampje aan de Vlissingsestraat in Koudekerke kapotgemaakt en is hij het hertenweitje binnengedrongen.
Een van de damhertenbokken wierp zich op als beschermer van de hele troep. Hij heeft de zeer agressieve hond op een gegeven moment zelfs tegen het hekwerk teruggedrongen. Hierna wilde hij een aanval inzetten en ging met zijn gewei in de richting van de hond staan. Op dat moment nam de hond een sprong naar de neus van het hert en beet zich daarin vast. Toen ongeveer 10 minuten later de politie ter plaatse kwam naar aanleiding van bovenstaande melding had de hond het hert nog steeds vast. De agenten die op de melding afkwamen zijn het hek overgeklommen en één heeft het hert van zijn agressieve aanvaller verlost door de hond dood te schieten. (De hond was zeer agressief en vasthoudend) De bok vluchtte hierop de wei in met een opengereten snuit. De dierenambulance heeft de hond opgehaald en zijn eigenaar is in kennis gesteld. (De eigenaar betrof een 31-jarige Vlissinger die niet ter plaatse was op het moment dat het incident gebeurde). De dierenarts is gewaarschuwd om het hert te onderzoeken, op het moment dat deze ter plaatse kwam bleek de bok al te zijn overleden, vermoedelijk als gevolg van stress. De diernarts constateerde dat het hert waarschijnlijk afgemaakt had moeten worden vanwege de grote verwondingen die het had opgelopen. Het stoffelijk overschot van de hond is in beslag genomen door de politie, omdat er onderzocht moet worden of de hond inderdaad een pitbull betreft.

W-997-2007 Vrouw van tas beroofd in Vlissingen
Omstreeks 13.00 uur vanmiddag liep een 55-jarige Vlissingse door de Minister Lelystraat in haar woonplaats.
De vrouw hoorde een scooter achter zich aankomen en voelde ineens een ruk aan haar tas. De vrouw verloor door de klap bijna haar evenwicht en moest moeite doen om zich staande te houden. Haar schoudertas werd door de bestuurder van de scooter van haar schouder getrokken. In de tas zaten waardepapieren en geld en verder nog wat persoonlijke spulletjes. Een omschrijving van de bestuurder van de scooter kon de vrouw verder niet geven.

Z-998-2007 Fietsende meisjes geslagen
Vrijdagmiddag rond 15.00 uur fietsten twee meisjes, afkomstig uit Terneuzen, van 15 en 16 jaar door de Oostkant in Terneuzen.
Ze werden voorbij gereden door twee jongens op een herenfiets die een flauwe opmerking maakten naar de meisjes. Een van de meisjes riep iets terug naar de jongens en de ander stak haar middelvinger op naar hen. De meisjes dachten dat de jongens doorfietsten en zetten hun fiets ter hoogte van de bibliotheek neer. Toen schrokken ze, want ze zagen dat de jongens in hun richting kwamen en vlakbij hen stopten. De bestuurder van de fiets reed zelfs tegen het 15-jarige meisje aanreed. Het meisje duwde de jongen weg en hierop stapte de jongen van de fiets en de jongen die achterop zat reed erop weg. Hij bleef even verderop staan wachten. Door de jongen werden klappen uitgedeeld en het meisje werd bij haar keel gepakt. De 16-jarige vriendin wilde haar maatje ontzetten en kreeg ook een klap in haar gezicht. Toen werd er op het raam van de bibliotheek gebonst door een onbekende en is de jongen weggegaan. Het 15-jarige meisje kreeg een tand door haar lip en een bloedneus. Ook haar bril werd stukgeslagen. Het vriendinnetje liep een pijnlijk gezicht op. Beide jongens waren blond en vermoedelijk broers. De oudste jongen van ongeveer 17 jaar, (de dader) had een gestreept groen/beige shirt aan. Hij droeg een beige pet en vermoedelijk een spijkerbroek. De andere was ongeveer 14 jaar oud en had een rood shirt en vermoedelijk een rode driekwart broek. De meisjes kenden de jongens niet.

---- --