Ingezonden persbericht

http://www.haarlem.pvda.nl/
PvdA Haarlem
Uit: Nieuwsbrief 121 - vrijdag 6 april 2007

jaarvergadering benoemt vertegenwoordigers afdeling Haarlem

Verslag jaarvergadering
Voorzitter: Gert-Jan Ankone

Agenda:
- jaarverslag + financieel jaarverslag
- afgevaardigden diverse functies
- benoeming nieuwe voorzitter en bestuursleden; afscheid voorzitter en secretaris
- lidmaatschapopzegging Wout Boender

Jaarverslag + financieel jaarverslag
Het algemene jaarverslag is verspreid per e-mail en geprint aanwezig op de vergadering. Frans de Lorme van Rossem licht het verslag mondeling toe. Er zijn geen vragen over.
Het financiële jaarverslag was nog niet verspreid onder de leden. Het is gekopieerd aanwezig. Sander Sieswerda licht het uitgebreid toe. Na zijn toelichting geeft Jaap Plas, lid van de kascommissie, aan dat zij het op 24-03-2007 akkoord heeft bevonden.
Voorstel van de penningmeester is om een ¤ 10.000 van de algemene reserve naar de verkiezingsreserve over te boeken. Reden hiervoor is dat de middelen dan een goede en nuttige bestemming krijgen en dat de algemene reserve tot proporties wordt teruggebracht die in overeenstemming zijn met de omvang van de begroting.
Na een aantal vragen over de dit voorstel, wordt het aangenomen. De penningmeester zal wel de opmerking van de heer Witteveen meenemen voor het volgende boekjaar, namelijk dat nadere bezinning gewenst is op de vraag in hoeverre ook nu al aan buffervorming moet worden gedaan voor de tijd na de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen.
Henk Sloos vraagt zich af hoe het kan dat er in vergelijking met de begroting zo'n groot bedrag is ontvangen via afdrachten van onze bestuurders en fractie. Het antwoord luidt dat er landelijk een beleidswijziging was over het stelsel en dat er de begroting behoudend was opgesteld; er wat niet van uitgegaan dat we na de gemeenteraadsverkiezingen zoveel meer fractieleden zouden hebben. Bovendien stond er nog een bedrag van het vorige boekjaar open dat is ontvangen.

Afgevaardigden diverse functies

Bestuur
Gert-Jan Ankoné licht toe dat diverse leden overwogen hebben zich te kandideren, maar dat Frans de Lorme van Rossem uiteindelijk de enige kandidaat voorzitter is. Er hebben derhalve geen verkiezingen plaatsgevonden. De aanwezigen stemmen in met de benoeming van Frans de Lorme van Rossem als voorzitter. Hij hield een korte speech, afgeleid van zijn eerder verschenen verhaal op de website.
Verder stemden de aanwezigen in met de benoeming van Eric Baars, Frank van Vaalen en Bart Bram Spruit als bestuursleden. Laatstgenoemde zal de taak van secretaris vervullen.
Van Gert-Jan Ankoné, wordt met een korte terugblik door hem, afscheid genomen als voorzitter. Ook Lisette Raaphorst neemt afscheid van het bestuur.

de nieuwe afdelingsvoorzitter: Frans de Lorme van Rossem

Gewest
Voor de afvaardiging van het gewest zijn negen plekken. Er waren er acht ingevuld. We nemen afscheid van Jaap Plas en Lousian Pot als gewestelijk afgevaardigden. Voor Louisan Pot worden de bloemen wegens haar afwezigheid thuisgebracht.
Xander den Uyl en Sander Sieswerda zullen aantreden als gewestelijk afgevaardigden. Laatstgenoemde is vanuit het afdelingsbestuur tevens verantwoordelijk voor de coördinatie van de gewestelijk afgevaardigden.

Afgevaardigden Congres
Er zijn meer aanmeldingen dan beschikbare plekken voor deze functies. Gert-Jan Ankoné trekt zich terug als kandidaat voor het congres. Terplekke wordt er een verkiezing uitgeschreven. Martien Brander en Birgit Schoenmakers vormen de kiescommissie.
Voor het congres is er keuze tussen de volgende kandidaten:
- Adri Kemps
- Rinze Marten Witteveen
- Rolf Schreuder
- Johan Walter
- Kees Weyerman
Adri Kemps en Rinze Marten Witteveen zijn met een meerderheid gekozen als afgevaardigden. De overige drie heren hebben evenveel stemmen, waarop Kees Weyerman zich terugtrekt en de anderen de ruimte biedt om plaatsvervangend congresafgevaardigden te zijn.

(plaatsvervanger) Politiek Forum
Martien Brander is afgevaardigde namens de afdeling voor het Politiek Forum. De plaatsvervanger Riet Jacobs stopt ermee wegens haar drukke werkzaamheden in het bestuur. Voor deze taak is er keuze tussen de volgende kanidaten geweest:
- Rolf Schreuder
- Kees Weyerman
- Ans Abdel Mouhim-Kippersluis
- Henk Sloos
De aanwezigen hebben met een overtuigend aantal stemmen Ans Abdel Mouhim-Kippersluis als plaatsvervanger Politiek Forum gekozen.

Bosselaarfonds
Erwino Ouwekerk licht toe wat het Janna Bosselaarfonds is en hoe het de afgelopen twee jaar is gegaan. Er zijn vergeleken het tweede jaar meer aanvragen gedaan in vergelijking tot het eerste jaar. Het bestuur heeft de nodige advertenties geplaatst in 2006 om de bekendheid van het fonds te laten toenemen. Van de vijftien aanvragen werden er zes toegekend.
Wouter Boender legt zijn secretaris / penningmeester functie neer, omdat hij zijn PvdA lidmaatschap heeft opgezegd. Er zijn inmiddels nieuwe bestuursleden geworven voor het Janna Bosselaarfonds. Voor meer informatie over het Janna Bosselaarfonds: http://www.haarlem.pvda.nl/pagina/Bosselaarfonds

Beheer website
Voor het webbeheer zal Floris Quant zich gaan inzetten. Hij is al langer lid van de PvdA, maar was nog niet actief. Met zijn ICT-achtergrond hebben we veel vertrouwen in zijn activiteiten.

Overige aanmeldingen
Leden die zich hebben opgegeven voor de verschillende denktanks, de permanente campagne en het bezorgen van de papieren nieuwsbrief worden door de organisatoren van de actviteit benaderd.

Lidmaatschapopzegging Wout Boender
Onlangs heeft Wout Boender besloten zijn lidmaatschap van de partij op te zeggen. Binnen Haarlem is Wout als een prominent lid te beschouwen, net als Jan van Eeden overigens, die eveneens zijn lidmaatschap heeft opgezegd. Beiden leden waren uitgenodigd om hun overwegingen toe te lichten en met elkaar te praten over hun reden van opzegging. Jan van Eeden kon helaas niet aanwezig zijn wegens andere activiteiten.
Wout Boender vertelt te zijn opgegroeid in een rood-nest en al jarenlang lid te zijn van de Partij. Met pijn in zijn hart heeft hij de keuze gemaakt om zijn lidmaatschap te beëindigen.
Wout vertelde het afgelopen jaar binnen de partij contact te hebben gezocht om de discussie over de AOW plannen te voeren. Hij mailde naar Wouter Bos, was aanwezig bij de voorbereidingen van het congres en op het congres, en kreeg zelfs vanuit het Haarlemse afdelingsbestuur geen reactie op zijn plannen een lokale adviesraad ouderen op te richten.
Wout is het niet eens met de AOW plannen en vindt het vreselijk hoe het in de praktijk uitpakt wanneer je met prepensioen gaat. Hij heeft het gevoel dat de spelregels tijdens de wedstrijd zijn veranderd.
De moeite die hij heeft genomen om op brede schaal een discussie proberen los te maken is tevergeefs geweest. Het leek alsof hij tegen een blinde muur sprak, riep en mailde. Hij kreeg geen gehoor op landelijk niveau, noch op lokaal niveau. Het hogere elan van de partij lijkt doofstom voor de 'gewone' leden te zijn geworden. Voor Wout was dit dan de welbekende druppel die de emmer...

De fractievoorzitter Stan Kaatee reageert door Wout te zeggen dat hij de moeite die hij neemt het binnen de afdeling uit te leggen zeer waardeert, maar ook dat hij open staat voor leden die de fractie willen 'bestoken' met ideeën. Hij tracht juist de gelegenheid te geven voor discussie en wil graag meer discussie binnen de partij c.q. afdeling.

Oud voorzitter Erwino Ouwekerk geeft aan dat individuele signalen juist erg belangrijk zijn en dat de onderwerpen waar compromissen voor zijn gesloten niet beschouwd zouden moeten worden als onbespreekbaar.

Gert-Jan Ankoné bedankt Wout Boender voor zijn toelichting en sluit de vergadering.

http://www.haarlem.pvda.nl/nieuwsbericht/467


----------
Copyright © 06-04-2007 Partij van de Arbeid - Fractie Haarlem