Ingezonden persbericht


het Keringhuis
Publiekscentrum Water

Persbericht
Datum: 26 maart 2007

Pasen in het Keringhuis (7, 8 en 9 april)

Paaseieren beplakken in het Keringhuis, Publiekscentrum Water

Hoek van Holland - Het Keringhuis, Publiekscentrum Water is een leuk en boeiend informatiecentrum over de Maeslantkering en over waterbeheer in Zuid-Holland. In het paasweekend zijn er speciale kinderrondleidingen, waarbij kinderen aan het einde van de rondleiding paaseieren kunnen beplakken met leuke paasstickers. In het Keringhuis participeren Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland. Het informatiecentrum bevindt zich naast de imposante Maeslantkering. De toegang tot het informatiecentrum is gratis (aan rondleidingen zijn wel kosten verbonden).

Extra (kinder)rondleidingen
De kinderrondleidingen beginnen op 7, 8 en 9 april om 13.30 uur. Tijdens zo'n rondleiding krijgen de deelnemers eerst een Klokhuisfilm te zien over de Maeslantkering. Vervolgens wordt uitgelegd hoe we ervoor zorgen dat Zuid-Holland niet overstroomt en hoe de Maeslantkering precies werkt. Daarna bezoeken kinderen het buitenterrein van de Maeslantkering en de rondleiding wordt afgesloten met het beplakken van paaseieren met leuke stickers. De kosten voor een rondleiding bedragen 3,40 euro per volwassene en 1,60 euro per kind. Reserveren wordt aangeraden, want het maximum aantal deelnemers is beperkt. De tijden van rondleidingen zijn onder voorbehoud. Tijdens het paasweekend zijn er voor volwassenen ook instaprondleidingen. Deze rondleidingen duren ongeveer 1,5 uur en beginnen op 7, 8 en 9 april om 11.30 en 15.00 uur.

Paaspuzzeltocht
Met Pasen is er ook een speciale puzzeltocht waarbij kinderen vragen moeten beantwoorden over de Maeslantkering en over waterbeheer in Zuid-Holland. Als kinderen de ingevulde puzzeltocht inleveren bij de balie krijgen ze een leuke verrassing. De Paaspuzzeltocht is gratis af te halen aan de balie.

Toegang gratis en iedere dag geopend
Het Keringhuis, Publiekscentrum Water in Zuid-Holland, is een leuk en leerzaam informatiecentrum waar je meer te weten kunt komen over water(beheer) en over de Maeslantkering. In het Keringhuis, Publiekscentrum Water, participeren Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland. De toegang tot het informatiecentrum is gratis (aan rondleidingen zijn wel kosten verbonden) en het Keringhuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, op zaterdag, zon- en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur. Reserveren voor rondleidingen wordt aanbevolen, dit kan telefonisch (0174-511222) of per e-mail (keringhuis@podium.nl). Het Keringhuis is het hele jaar door geopend, behalve op 25 en 31 december en op 1 januari. In het Keringhuis is een restaurant aanwezig. Het Keringhuis en het terrein eromheen zijn voor mindervaliden toegankelijk. In de filmzalen is ringleiding aanwezig.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Nieuw Oranjekanaal 139
3151 XL Hoek van Holland
telefoon: 0174 - 511 222
email: keringhuis@podium.nl
internet: www.keringhuis.nl



Ingezonden persbericht