KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

26-3-2007

Paashaas-zeilwedstrijden Reeuwijkse Plassen

Op zaterdag 7 en zondag 8 april 2007 vindt één van de grootste zeilevenementen van het jaar op de Elfhoeven Plas te Reeuwijk plaats. Er wordt een grote opkomst met meer dan 120 boten verwacht en dat is fors meer dan vorig jaar. Met ruim 30 deelnemers is de 16m2-klasse het best vertegenwoordigd. De Olympische Yngling-klasse is dit jaar voor het eerst aanwezig met meer dan 20 deelnemers. De topzeilers uit de klasse van Nederland zijn aanwezig omdat de Paashaas-wedstrijden voor de Yngling-klasse meetellen voor de classificatie voor de WK 2007 en de landelijke jaarprijs.

GWV Elfhoeven en de Roei&Zeilvereniging Gouda zijn bakermat voor het afleveren van zeilkampioenen. Beide verenigingen hebben ieder twee Ynglings geleast van het Volvo Talentplan. Dit zijn landelijk
gesponsorde trainingsboten (Volvo Talentplan in samenwerking met het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond) met als doel jong talent verder te begeleiden in de aanloop naar een ambitieuze en eventuele internationale zeilcarrière. Tijdens de afgelopen winter is de jeugd (15-25 jaar) getraind door kampioenen van beide verenigingen en onder leiding van een professionele coach.

Andere deelnemende zeilklassen zijn onder andere de Olympiajollen (20 boten), Spankers (15), Flying Juniors (15), Randmeren (15) en
Twaalfvoetsjollen (10).

De eerste start vindt zaterdag 7 april plaats om 11.00 uur en op zondag 8 april is de eerste start om 10.30 uur. Op Paasmaandag 9 april zullen alleen de Ynglings hun wedstrijden vervolgen.

Internetadres: www.elfhoeven.nl
E-mailadres:tenhoopen@tiscali.nl