Gemeente Den Haag

De Haagse Muziek Driedaagse 2007, van zaterdag 7 tot en met maandag 9 april, wordt één groot feest van klassieke muziek. Tijdens het Paasweekend staat Den Haag in het teken van Jonge Talenten en Grote Meesters.

poster Haagse Muziek DrieDaagse rond de Paasdagen De vierde editie van de Haagse Muziek Driedaagse is een sprankelend klassiek muziekfestival met grote internationale namen en heel veel jong talent. Met een spetterende openingsfanfare, symfonische concerten, solisten en ensembles, grote meesters, masterclasses en jong musici. Dat alles en iedereen drie dagen lang aan, op en rondom het Spuiplein: Philipszaal, Lucent Danstheater, Nieuwe Kerk en een speciale Spiegeltent.

Talenten van gisteren, meesters van morgen
Tijdens de drie dagen vindt de muzikale ontmoeting van de jonge talenten van gisteren en de grote meesters van morgen plaats. Met violist Nikolaj Znaider, pianist Jean-Yves Thibaudet en sopraan Charlotte Margiono. Zij geven naast de concerten, ook masterclasses aan studenten en solisten.

Het openingsconcert met de Fancy Fiddlers en Artist in Residence violiste Frederieke Saeijs, wordt voorafgegaan door een spectaculaire openingsfanfare van koperblazers van het Koninklijk Conservatorium.

Volop aanwezig zijn ook ensembles en solistisch talent van het Koninklijk Conservatorium en het Prinses Christina Concours. Ondermeer in het Mauritshuis verzorgen zij drie dagen lang concerten in de Gouden Zaal. In de Nieuwe Kerk kamermuziek door het Koninklijk Conservatorium en laureaten van het Zang Concours Den Bosch, de Cellobiënnale Amsterdam en de Young Pianist Foundation.

Nog veel meer
Naast de vele concerten gebeurt er natuurlijk nog veel meer én dat allemaal is gratis toegankelijk.
In de Spiegeltent op het Spuiplein is er van alles te beleven voor kinderen. Verteltheater, voorleesverhalen, optredens van de jongste talenten van het Koninklijk Conservatorium en diverse muziekscholen.

In de Philipszaal kunnen bezoekers een repetitie bijwonen van Charlotte Margiono en haar solisten met het Symfonie Orkest Vlaanderen.
In de lijn van het festival, waarbij talentontwikkeling, interactie en inspiratie centrale thema's zijn, is een bijzondere rol weggelegd voor Tom van Vliet, videokunstenaar. Hij zal in samenwerking met studenten van de Vrije Academie uit Den Haag proberen de bezoeker een andere kijk te geven op talentontwikkeling, door middel van videoregistratie op een niet-alledaagse manier.

Meer informatie vindt u op www.muziekdriedaagse.nl of bel 070 - 88 00 333
Voor kaartverkoop zie ook www.haagsuitburo.nl of bel 0900 - 82 82 999