Gemeente Maassluis

Onthulling Maritiem Monument

Op zaterdag 7 april 2007 wordt om 10.45 uur het Maassluise Maritieme monument naast het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade onthuld.

Het monument is ter nagedachtenis aan de vele Maassluise inwoners die hun leven op zee verloren hebben, vaak bij het uitoefenen van hun werk. Nog steeds voelen veel Maassluizers zich verbonden met het water.

De ontwerper van het kunstwerk is beeldend kunstenaar Hans Blanken. Het monument stelt een scheepsbemanning voor bestaande uit drie figuren deze staan symbool voor zowel de visserij, scheepsberging als de zeesleepvaart.

De kunstenaar heeft voor het maritieme monument van Maassluis een actief en dynamisch beeld ontworpen. Hij wil daarbij de gedachten oproepen aan de inspannende en gevaarlijke werkzaamheden aan boord van de schepen, waarbij soms het verlies van mensenlevens te betreuren viel.

Ter gelegenheid van de onthulling van het monument is in het Douanehuisje van 7 april tot en met 29 april een de tentoonstelling "Maritiem Monument" een expositie over de kunstenaar te bezichtigen.

De openingstijden tentoonstelling: zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.