Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Nu bij de Aviodrome: sensatie en spanning bij superieure snelheid...

Voor het eerst in Nederland: vliegen in een straaljager!

Lelystad, 2 april 2007- Vanaf as. zaterdag zal het in Nederland voor het eerst mogelijk zijn om als particulier te vliegen in een straaljager! De eerste passagiers zullen op deze zaterdag 7 april, met een snelheid die iets langzamer is dan die van het geluid, het luchtruim kiezen. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome biedt de mogelijkheid om als copiloot een vlucht te maken in een echte Fouga Magister-straaljager; ooit het paradepaard van de pilotenopleiding van onder andere de Franse en Belgische luchtmachten! Voorlopig mogen vluchten van de Nederlandse luchtvaartautoriteiten overigens alleen gemaakt worden met passagiers die in het bezit zijn (geweest) van een brevet of die hiervoor in opleiding zijn.

Koninklijke Luchtmacht
De Fouga Magister-straaljager, met zijn opvallende 'vlinderstaart', maakte zijn eerste vlucht in 1952 en staat nu, meer dan een halve eeuw later, klaar om belangstellenden mee te nemen op zijn snelle avonturen. Dit toestel was lange tijd populair bij diverse luchtmachten. Naast de Franse en Belgische hebben onder andere de luchtmachten van Finland en Israël met de Magister gevlogen. Alle Nederlandse straaljagerpiloten van de Koninklijke Luchtmacht hebben in de jaren zestig hun eerste lesuren in Magisters van de Belgische luchtmacht gemaakt. In Nederland heeft een aantal Magisterfans zich nu verenigd in de Dutch Historic Jet Association. Deze club wil twee historische Magister-straaljagers in Nederland vliegend houden.

Eerste vlucht
As. zaterdag zal om 12.30 uur voor het eerst een particuliere passagier starten in de Fouga Magister van de Dutch Historic Jet Association. Met een snelheid van (maximaal) Mach 0.82 - dat is iets langzamer dan de snelheid van het geluid - zal de Fouga daarna regelmatig in het Nederlandse luchtruim te zien zijn. De bezoekers van de Aviodrome kunnen deze eerste start op zaterdag 7 april bijwonen.

Rondvluchtenweekend
Met de start van de Fouga Magister wordt tevens het drie dagen durende rondvluchten-introductieweekend ingeluid. Alle historische vliegtuigen waarin passagiers dit jaar bij de Aviodrome rondvluchten kunnen maken, zullen dit weekend voor de bezoekers te zien zijn. Op www.aviodrome.nl kan men alle informatie over de rondvluchten bij de Aviodrome, zowel in de Magister-straaljager als in andere vliegtuigen, vinden en desgewenst boeken. Boeken kan tevens door een e-mail te sturen naar flightoperations@aviodrome.nl. Voor meer informatie kan men ook bellen met 0900-AVIODROME (25. ct.p.min). Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome Lelystad is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van de maandagen buiten de schoolvakanties, en bevindt zich aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad.

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto

* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl

* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl
Website: www.aviodrome.nl